Tarih: 27.12.2025 11:22

Bayburt Beyaza Büründü: Kar Yağışı Kentte Etkili Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Kışın Habercisi Geldi

Bayburt, Aralık ayının sonuna yaklaşırken beklenen kar yağışıyla güne uyandı. Gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran yağış, kent merkezini beyaz bir örtüyle kapladı. Karın gelişiyle birlikte hava sıcaklığında bir yumuşama gözlenirken, Bayburtlular sabahı kar temizliği yaparak geçirdi.

Vatandaşlardan Sevgi ve Bereket Yorumu

Kar yağışı, özellikle çocukları sevindirdi. Ebubekir Işılak, arkadaşlarıyla kar topu oynamak için sabırsızlandığını belirterek, kar kalınlığının daha da artmasını beklediğini söyledi. Vatandaşlardan İsa Karahan ise karın Bayburt'a çok yakıştığını vurgulayarak, "Kar berekettir" ifadelerini kullandı ve yağışın hızlandığını belirtti.

Temizlik ve Hazırlıklar Başladı

Doğukan Midilli, sabah karı görünce sevindiğini, önce arkadaşlarıyla oynadığını, ardından babasına iş yerinin önündeki karları temizlemek için yardım ettiğini aktardı. Meteoroloji yetkilileri, yağışın aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Ulaşımda aksama yaşanmaması için belediye ekipleri de kar küreme çalışmalarına başladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB