Tarih: 23.02.2026 10:56

MTSO Başkanı, KOSGEB Deprem Kredisi Borçlarının Silinmesini Bakan Kacır'dan Talep Etti

Facebook Twitter Linked-in

Doğrudan Bakanlık Makamına Taşınan Talep

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile bir araya gelerek, KOSGEB deprem kredisi borçlarının silinmesi talebini doğrudan iletti. Sadıkoğlu, deprem sonrası hala ayağa kalkma mücadelesi veren Malatya'nın ticari açıdan 6 Şubat öncesine dönemediğini vurguladı.

Silinme veya Erteleme Seçeneği

Başkan Sadıkoğlu, önümüzdeki ay ödenmeye başlanacak olan bu kredilere ilişkin borçların tamamen silinmesi veya en az 2 yıl süreyle ertelenmesini talep etti. Bu girişim, depremden ağır yara alan yerel işletmelerin nefes almasını sağlamayı amaçlıyor.

Kapsamlı Bir Dosya ile Desteklenen Görüşme

Görüşmede ayrıca, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın önemli projesi Model Fabrika başta olmak üzere, oda üyelerinin Sanayi Bakanlığı'nı ilgilendiren diğer sorun ve talepleri de kapsamlı bir dosya halinde Bakan Kacır'a sunuldu.

Ankara'daki Önceki Temaslar

Konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren Başkan Sadıkoğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara'da KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu'nu da ziyaret ederek aynı talebi iletmişti. Bu temaslar, sorunun çözümü için hem bakanlık hem de kurum düzeyinde üst düzey girişimlerin devam ettiğini gösteriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB