Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Biz bugün sadece Malatya'nın yeniden imarıyla değil, aynı zamanda geleceğin Malatya'sını kurmak için çalışıyoruz" dedi. Ancak, kültür, sanat ve müzik olmadan bir şehrin ruhunun olamayacağının altını çizdi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 2026 Ramazan etkinlikleri kapsamında Kongre ve Kültür Merkezinde Malatya Musiki Cemiyeti Tasavvuf Müziği Korosu bir ilahi konseri verdi. Başkan Er, bu tür etkinliklere belediye olarak destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Başkan Sami Er, gençler için kitap kafeler ve gençlik mekanları kurduklarını belirtti. İnsanların Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği veya Tasavvuf Müziği dinleyebileceği mekanlar oluşturmak istediklerini söyledi. Önümüzdeki dönemde bir konağı bu tür etkinlikler için değerlendirmeyi ve yaz aylarında bahçesinde müzik dinletileri düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.
Malatya Musiki Cemiyeti Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım, Başkan Er'e sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı teşekkür etti. Er'in Malatya'yı gönülden sevdiğini ve her alanda kent için çalıştığını vurguladı.
Konser sonrasında Başkan Er, Koro Şefi Dr. Öğretim Üyesi Zeki Giray'a plaket takdim etti. Ayrıca, solist ve sazendelere ve Malatyalılara yaşattıkları güzel akşam için teşekkürlerini iletti.