Tarih: 22.08.2025 15:05
Başkan Altındağ: "İBB’nin Manisa’da su aramasına müsaade etmeyiz"
Su kriziyle boğuşan İzmir'e su kaynağı oluşturmak için Manisa'da su arayacağı öğrenilen İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu kararına karşı çıkan Manisa Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, "Manisa'nın suyu zaten Manisa'ya yetmiyor. Sarıkız ve Göksu'dan su çekiyorlar zaten. Bundan da rahatsızız. Yine gelip su aramalarına müsaade etmeyiz" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan su krizine karşı çözüm bulmak amacıyla aralarında 200 noktada su arayacak. Su aranacak noktalarda arasında yakın zamanda su tartışmalarının yaşandığı Manisa'nın Saruhanlı ve Yunusemre ilçeleri de yer aldı.
İzmir'in Manisa'dan su çekmesine tepki gösteren Manisa Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, İZSU'nun su araması yapmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Manisa Ovası ve Gediz Havzası'nın kuraklıkla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Hüseyin Altındağ, "Manisa'nın suyu zaten Manisa'ya yetmiyor. Sarıkız ve Göksu'dan su çekiyorlar zaten. Bundan da rahatsızız. Yine gelip su aramalarına müsaade etmeyiz. Su krizi her yerde var. Manisa'da su biterse barajda su da yok. Manisa Ovası ve Gediz Havzası tamamen çöl olur. Susuz kalması mümkün değil. Manisa'da teknolojiyi devamlı takip eden çiftçilerimiz var. Burada damlama sulamaya geçildi" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su krizine karşı önlemler alması gerektiğine belirten Altındağ, "İzmir artık önlemini alsın. Göletler yapmalı ya da denizden su arıtması lazım. İçme suyu öncelikli ama içme suyu birçok yerde kullanılmıyor. Çeşme'de kullanılan sular bunlar. İzmir bir an önce kendisine ait göletleri yapması lazım. Bugün için susuzluk çekiyoruz. Sondajlara yüklenilirse Manisa Ovası çöle dönebilir" ifadelerini kullandı.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB