Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Cumhurbaşkanımız dijitalleşme konusunda, Türkiye'nin dönüşümü noktasında çok büyük yatırımlar yapıyor, büyük bir vizyon ortaya koyuyor, önümüzü açıyor" dedi.
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "75. Gençler Bakanlığında" programı çerçevesinde 17-18 Şubat tarihlerinde Batman, Kars, Amasya, Yozgat ve Şanlıurfa illerinden gelen 400 genç, iki gün boyunca Gençlik ve Spor Bakanlığınca misafir ediliyor. Programda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yatırım programına alınarak doğrudan destek almaya hak kazanan ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen 'GENÇ2030' projesinin tanıtımı da gerçekleştirildi.
Programda konuşan Bakan Bak, bakanlık bünyesindeki 570 gençlik merkezinde birçok eğitim verdiklerini belirtti. "Deneyap atölyelerindeki çocukların heyecanını gördükçe ve buna katkı sundukça muhteşem bir şey ortaya çıktı. Bundan 1 ay önce mezuniyet töreni yaptık. Yaklaşık 10 bin genç Deneyap atölyelerine katıldı ve sertifika aldı. Bu ülkenin gelişmesine, teknolojinin gelişmesine katkı yapmak için 'ben varım' dedi" diye konuştu.
'GENÇ2030' projesiyle geleceğin nesli çalışmalarını başlattıklarını vurgulayan Bakan Bak, "Bir ülkenin en önemli güçlerinden bir tanesi insan kaynağı. Biz genç bir nüfusa sahibiz ülke olarak. Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla inanılmaz bir milli teknoloji hamlesi, heyecanı, coşkusu oluşturuldu" dedi. Pek çok işte karar verici yapay zeka olacağını, ancak bunu üreten kişiler olmanın önemli olduğunu ifade etti.
Milli teknoloji hamlesiyle yüksek teknoloji çağına atlamış bir Türkiye istediklerini belirten Bakan Bak, "Hedef olarak 2030'a kadar bu atölyelerde 100 bin yapay zeka girişimcisi genci, teknolojik olarak yapay zeka sistemine entegre olabilecek, üretilebilecek, kendi ürünlerini ortaya koyabilecek veya teknolojinin içerisinde yer alabilecek gençleri yetiştirmek" ifadelerini kullandı. Devletin araştırma ve geliştirmeye büyük destek verdiğini sözlerine ekledi.
Program, Bakan Bak'ın yapay zeka ile üretilen tablosunun kendisine takdim edilmesi ve salondaki katılımcılar ile öz çekim yapmasının ardından sona erdi.