Rekor Katılımla Gerçekleşen Fuar
Tarım, gıda ve hayvancılık sektörünün bölgedeki en kapsamlı organizasyonlarından biri olan 13. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Toplam 360 firma ve 800 markanın katılımıyla gerçekleştirilen fuar, yaklaşık 390 bin ziyaretçiyi ağırlarken, organizasyon süresince 11 milyar TL'lik sıcak satış hacmine ulaşıldı.
Sektörün Buluşma Noktası
Tarım, gıda ve hayvancılık sektörünün önemli organizasyonları arasında yer alan fuar, bu yıl da üreticiler, yatırımcılar ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek güçlü bir buluşma platformu oluşturdu. Fuar süresince yerli ve yabancı firmalar ürün ve hizmetlerini tanıtma imkanı bulurken, sektör paydaşları arasında yeni iş birliklerinin temelleri atıldı.
Geniş Bir İşbirliği Alanı
Üreticiler ile sektör temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan fuar; tarım teknolojilerinden hayvancılığa, gıda sanayisinden ekipman ve makine sektörüne kadar geniş bir alanda iş birliklerine zemin hazırladı. Yerli ve yabancı firmaların ürün ve hizmetlerini tanıtma fırsatı bulduğu organizasyon, aynı zamanda bölge ekonomisine de önemli katkı sağladı.
Başkan Çondur'dan Önemli Açıklamalar
Fuarın sektöre ve ekonomiye sağladığı katkılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, şu ifadelere yer verdi:
"Bu yıl fuarımızda 360 firma ve 800 marka yer aldı. Yaklaşık 390 bin ziyaretçiyi ağırladık ve 11 milyar TL'lik sıcak satış hacmine ulaşıldı. Ortaya çıkan bu tablo, fuarımızın yalnızca Aydın için değil, ülke tarımı ve ekonomisi açısından da ne denli önemli bir organizasyon haline geldiğini açıkça göstermektedir. Üreticilerimizle sektör temsilcilerini buluşturan bu platformun her geçen yıl daha da güçlenmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz."
Geleceğe Yönelik Beklentiler
Çondur ayrıca, fuarın çiftçilerden sanayicilere, girişimcilerden yatırımcılara kadar sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdiğini vurgulayarak, gerçekleştirilen görüşmelerin ve ticari temasların önümüzdeki dönemde yeni yatırımlara ve iş birliklerine dönüşmesini beklediklerini ifade etti.