Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 91'inci yıl dönümü dolayısıyla kentte özel bir program düzenlendi. Hava, deniz ve karada gerçekleştirilen gösteriler renkli görüntülere sahne oldu.
Atatürk'ün 23 Şubat 1935 yılında 'Gülcemal' isimli teknesi ile Marmaris'e gelişi ve karaya çıkmadan dönemin kaymakamı Ali Rıza Göztepe ile görüşmesinin yıldönümü, bir dizi etkinlikle anıldı.
Marmaris Atatürk Meydanı'nda sabah saat 09.50'de başlayan tören, Marmaris Kaymakamlığı, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Belediye'nin Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başladı. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Askeri Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Atatürk Meydanı önündeki denizde Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatılmış yelkenli tekneler ile Sahil Güvenlik botları siren çalarak geçiş yaptı. Bu sırada Mustafa Kemal Atatürk'ün Marmaris'e gelişini temsilen bir canlandırma gerçekleştirildi. Teknelerin geçişi esnasında, Dalaman 166. Jet Filo Komutanlığı'na bağlı muharip uçaklar da saygı uçuşu yaptı.
Törene Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Hamdi Abanoz, Marmaris İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Berker Dongul, İlçe Emniyet Müdürü Samed Seyhan, Marmaris Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Gözeger, kamu kurum müdürleri, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, siyasi parti, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.