Tarih: 31.12.2025 14:38

Artvin'de Çığ Faciası: 3 Çoban Çığ Altında Kaldı

Facebook Twitter Linked-in

Acil İhbar ve İlk Bilgiler

Artvin Valisi Turan Ergün, Ardanuç ilçesi Zekeriya köyünde meydana gelen çığ ile ilgili saat 11.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bir ihbar geldiğini açıkladı. Vali Ergün, "3 çobanın çığ altında kaldığı yönünde bir bilgi geldi. Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.


Olayın Gerçekleştiği Zorlu Bölge

Olay, Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Zekeriya köyünün 2 bin 300 rakımlı Aksu Yaylası'nda meydana geldi. Çığın, Erzurum'un Olur ilçesi ile Artvin arasında yapımı devam eden bir tünel bölgesinin üst tarafında gerçekleştiği belirtildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.


Kurtarılanlar ve Devam Eden Operasyon

Vali Turan Ergün yaptığı açıklamada, bölgede bulunan diğer 3 çobana ulaşıldığını ve bu kişilerin araçlarla kurtarıldığını duyurdu. Ergün, "Ekiplerimizi oraya yönlendirdik. İnşallah çığ altında kalan vatandaşlarımıza sağ salim ulaşırız" dedi. Bölgenin 2 bin rakımlı olması ve yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle ekiplerin olay yerine ulaşmakta zorlandığı aktarıldı. Vali, "Köye ulaştık ama olay yerine ulaşmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 3 çoban haricinde başka bir ihbarın olmadığı da vurgulandı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB