Tarih: 17.02.2026 09:43

Alaşehir'de 7 Bölgenin Türküleri Konseri Coşkuyla Sahnelendi

Facebook Twitter Linked-in

Unutulmaz Bir Müzik Gecesi

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen "7 Bölgenin Türküleri" konseri, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde salon tamamen dolarken, vatandaşlar türkülere baştan sona tempo tutarak ve eşlik ederek coşkulu anlara tanıklık etti.

Anadolu'dan 25 Ezgi

Alaşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından sahnelenen konserde, Türkiye'nin yedi bölgesinden seçilen toplam 25 eser, koro ve solo performanslarla seslendirildi. Gecede halk oyunları ekipleri de zaman zaman sahne alarak türkülere oyunlarıyla renk kattı.

40 Kişilik Korodan Büyük Performans

Şef Berkan Çiftçi yönetiminde 40 kişiden oluşan koro, performansıyla büyük beğeni topladı. Gecenin sunuculuğunu ise Rana Egelioğlu üstlendi. İzleyiciler, türkülere hep bir ağızdan eşlik ederek salonda büyük bir coşkuya ortak oldu.

Başkan'dan Teşekkür ve Anlamlı Mesaj

Konseri izleyen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, program sonunda şef Berkan Çiftçi ve koro üyelerine teşekkür ederek çiçek takdim etti. Başkan Öküzcüoğlu yaptığı konuşmada, "Bugün Anadolu'nun yedi bölgesinden birbirinden güzel türküleri dinledik. Ege Bölgesi denilince yüreğimiz kabarır. Çünkü Alaşehir, Kuvâ-yi Milliye'cidir" dedi.

Kültürü Yaşatma Sözü

Başkan Öküzcüoğlu, "Bu topraklarda rahatça nefes alabiliyorsak şehitlerimiz sayesinde alıyoruz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Biz acılarımızı ve sevinçlerimizi nakış nakış türkü haline getirmişiz. Belediye olarak sosyal ve kültürel etkinliklerle kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yoğun katılımla gerçekleşen konser, izleyicilerden tam not aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB