Tarih: 26.08.2025 19:50
Amasra Belediyesi’nden deniz kirliliği açıklaması
BARTIN (İHA) – Bartın'ın Amasra ilçesinde denize dökülen suyun kanalizasyon atığı olduğu iddialarına Amasra Belediyesi'nden açıklama geldi. Belediye, söz konusu görüntülerdeki suyun Amasra Taşkömürü Kurumu tarafından düzenli olarak analizleri yapılan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün onayı ile denize akmasında sakınca bulunmayan temiz su olduğunu duyurdu.
Amasra Belediyesi, sosyal medya ve bazı haber sitelerinde yer alan "denize kanalizasyon akıyor" iddiaları üzerine açıklama yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Amasra Belediyesi'nin atık sularının ön arıtmadan geçirilip, arıtılan suyun açık denize deşarjı sistemi yüzde 50 İller Bankası hibesi, yüzde 50 Amasra Belediyesi finansmanı ile İller Bankası koordinasyonunda yapılmış olup, 2018 yılı Ekim ayında kesin kabulü belediyemizce gerçekleştirilmiştir. Deşarj hattı, Amasra Taşkömürü İşletmeleri Müessesesi'nin yağmur suları ve maden ocağındaki suların tahliyesi amacıyla yapılmış olan derivasyon tüneli içinden geçerek denize ulaşmaktadır. Görüntülerdeki su, Amasra Taşkömürü Kurumu tarafından düzenli olarak analizleri yapılan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün onayı ile denize akmasında sakınca bulunmayan temiz sudur" denildi.
Açıklamada, hattın 2019 yılı sonunda yapılan kontrollerinde Karadeniz'deki fırtınaların etkisiyle boru hattında 23'üncü metrede kopma tespit edildiği, yüklenici firma tarafından 1,1 milyon liralık maliyet üstlenilerek onarımın yapıldığı belirtildi. Belediye, 19 Ağustos 2025'te yapılan son incelemede boru hattında kopma meydana geldiğinin tespit edildiğini, İller Bankası ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne bilgi verildiğini, onarım çalışmalarının planlandığını açıkladı. "Bu çalışmaların 1 gün sonrasında yapılan haberler, kamuoyunda yanlış algıya neden olmuştur. Oysa ki ön arıtma ve derin deşarj sistemimiz aktif olarak çalışmaktadır" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, "Çeşm-i Cihan Amasra'mızın böyle bir algıya neden olacak haberlere konu olması talihsizdir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne arıza bilgisi haberlerden önce verilmiştir. Yanlış algı oluşturan haberler sonrası kesilen cezaya dava yoluyla itiraz edilecektir" denildi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB