Menü GÜNCEL VE  DOĞRU HABERİN ADRESİ; 'KAYSERİ GÜRHABER'
Tarih: 06.01.2026 19:04
Alaplı'da Yağışların Etkisiyle İstinat Duvarı Çöktü

Alaplı'da Yağışların Etkisiyle İstinat Duvarı Çöktü

Facebook Twitter Linked-in

Zemin Yumuşaması Duvarı Yıktı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar, Aydınyayla köyü mevkiinde bir istinat duvarının çökmesine neden oldu. Çay yatağı kıyısında bulunan ve yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki duvarın, yağışların ardından zeminin yumuşaması sonucu yaklaşık 20 metrelik uzun bir bölümü yıkıldı.

Vatandaşlardan Güvenlik Uyarısı

Bölge sakinleri, çökmenin yaşandığı alanda herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığını belirterek endişelerini dile getirdi. Vatandaşlar, Aydınyayla yolu üzerindeki çay yatakları boyunca benzer risklerin bulunduğuna dikkat çekti. Yol kenarında tehlikenin devam ettiğini vurgulayan bölge halkı, yetkililerden acil önlem alınmasını talep etti.

İnceleme ve Tedbir Beklentisi

Yaşanan olayda can kaybı veya yaralanma olmazken, bölgede yetkililer tarafından gerekli incelemelerin yapılması ve riski ortadan kaldıracak tedbirlerin bir an önce alınması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB