Trendyol 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, yaşadığı mali sıkıntılar ve aldığı cezalar nedeniyle bu yıl matematiksel olarak 2. Lig'e düşen ilk ekip oldu. Kulüp, şimdi çok daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya.
Adana Demirspor Başkanı Ertan Zeybek, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında kulübün devir süreci, mali tablo ve acil ödeme dosyalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Zeybek, 'Yaşasın ADS' kampanyasından FIFA borçlarına kadar birçok başlıkta net mesajlar verdi.
Başkan Ertan Zeybek, 'Yaşasın ADS' kampanyasını Adana Demirspor'un geleceği adına atılmış tarihi bir dayanışma adımı olarak nitelendirdi. Yaklaşık 4 milyon TL bağış toplandığını belirten Zeybek, "Hedefimiz kulübün yönetimini taraftar iradesine devretmekti. Bugün geldiğimiz noktada bu söz tutulmuştur" ifadelerini kullandı. Murat Sancak'tan kulübe ilişkin tüm yetki ve sorumluluklar eksiksiz şekilde devralındığını ve Adana Demirspor'un resmen taraftarın yönetimine geçtiğini açıkladı.
Kulübün mali durumuna açıklık getiren Başkan Zeybek, yapılan incelemeler sonucunda FIFA dosyalarından kaynaklı toplam yükümlülüğün 25 milyon 603 bin Euro olduğunu belirtti. En acil konunun ise FIFA nezdindeki ödeme olduğuna dikkat çeken Zeybek, "Yaklaşık 500 bin Euro tutarındaki acil yükümlülüğün karşılanması hayati önem taşımaktadır. 2 hafta içerisinde bu dosya kapanmazsa ne yazık ki 3. Lig'e düşürüleceğimizi belirtmek isteriz" dedi.
Adana iş dünyasına ve şehrin dinamiklerine çağrıda bulunan Başkan Zeybek, "Bugün birlik olma günüdür. Ayağa kalk Adana, ayağa kalkın Adana Demirsporlular. Şimdi kenetlenme zamanıdır. Şimdi Adana Demirspor için tek yürek olma zamanıdır" sözleriyle destek istedi.