Tarih: 21.08.2025 13:31
85 bin ton rekoltenin beklendiği üzümde bağ bozumu başladı
Türkiye'nin bereketli topraklarından olan Hatay'da 85 bin ton rekolte beklenen üzümde bağ bozumuyla birlikte hasat başladı. Bağ bozumuna katılan Vali Mustafa Masatlı, bölgenin Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden olduğunu belirterek bin 200 çiftçinin geçimini üzümden sağladığını söyledi.
Depremin yaralarının üretilerek sarıldığı bereketli toprakların yer aldığı Hassa ilçesinde üzüm hasadı başladı. Hatay ilinde üretilen üzümün yüzde 97'sinin hasat edildiği ilçede bağ bozumu heyecanı yaşanıyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ilçede bulunan üzüm bağında bağ bozumuna katıldı. Bağlardan üzüm kesen Vali Masatlı, kentin üzüm üretimindeki önemine değinerek verileri paylaştı. Üzümün bağdan çıkış fiyatıysa 40 TL ile 45 TL arasında değişiyor.
"Bin 200'e yakın çiftçimiz de bu manada geçimini üzüm üretiminden sağlıyor"
Devlet olarak her zaman üreticinin ve çiftçinin yanında olduklarını belirten Vali Masatlı, "Hatay Türkiye'de bereketli topraklara sahip ve tarımsal kabiliyeti ve potansiyeli yüksek bir ilimiz. İlimizde çok çeşitli ürünler yetişmekle birlikte diğer taraftan da üzümle ilgili de Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden bir tanesi. Bugün Hassa ilçemizdeyiz, Hassa Hatay ilimizin üzümde ürün rekoltesi en yüksek, bağcılığın gelişmiş olduğu bir ilçemizdir. 2024'te bizim üzüm kapasitemiz 74 bin tondu, bu rekolteyle biz Türkiye'de üzüm üretiminde 13'üncü sıradaydık. Bu sene inşallah rekolte beklentimiz 85 bin tondur, sanıyorum bu rekolteyle beraber Türkiye'deki üzüm üretim sıralamamız daha üst seviyelere çıkacaktır. Bugün bağ bozumundayız, Hassa ilçemiz de Mevlana çeşidi üzüm üretiminde önemli bir ilçemiz. İlimizin neredeyse yüzde 97 üretimi Hassa'da gerçekleşiyor. Bin 200'e yakın çiftçimiz de bu manada geçimini üzüm üretiminden sağlıyor" dedi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB