https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


YÜKSEK FREKANS AKIM TEDAVİSİ VE YÖNTEMİ

Merhaba Gürhaber Okurları,


Bu ayki yazımızın konusu ?Yüksek Frekans Akım Tedavisi ve Yöntemi´ olacak. Yüksek frekansta 150 ile 200 KHz doğru akım frekansı vardır. Burada 30 Bin ile 40 Bin Volt´luk akım değeri de ortaya çıkar. Organizma üzerinde bu akım tedavisinin alanına göre cam elektrotların üzerine yükleme yapılarak uygulama gerçekleştirilir. Önemli tedavilerde cam elektrotlar, metal spirallere dönüştürülebilir.

(Organizmadaki etkileri)

(Termo effect) ? Yüksek akımlarda ortaya çıkar. Isı artışı küçük değerine rağmen hücrelerde madde değişimi yani oksijen artışını veya karbondioksit azlığını meydana getirir. Yüksek frekans akımı temas ettiğinde, kan dolaşımı hızlanır. Bu esnada hiperme gözle görülür, derecede etkisi fark edilir. Sakinleştirme etkisi yüksek frekans akımının oldukça büyük sakinleştirme etkisi vardır. Bilim adamları bunu yüksek ısıya bağlıyorlar ve bazıları ise sinir uçlarındaki etkiye bağlı olduğunu söylemektedirler.

(Alınan-Atılan)

Mikrobik ve toksinlerdeki etkisi bakterilerde yüksek akımın antiseptik etkisi (Dezenfekte) vardır. Bu mikropların aktif olmasını sınırladığı anlamına gelir. Bu görüşü de bilim insanları ortaya koymuştur.

KULLANIM ALANLARI

-Direkte Kullanım

-Uzaktan Kullanım

-Dolaylı Masaj Yönetimi

Bu uygulamanın 3 şekilde yapılmakta olduğunu belirterek etkisinden söz edebiliriz.  

-Direkt Kullan; düz elektrotlarla deriyle teması yavaş ve dikkatli bir uygulamayla vücudun tedavi edilen bölgesinde sakinleştirici ve dezenfekte etkisi, deride hemen etkisini gösterir.

Uzaktan Kullanım; elektrotlarla cilt arasında milimetrik mesafe bırakılır. Tedavi edilen bölgede etkili bir kıvılcım meydana gelir ki, bu etkiyle hipermetrik sitimilik ve antiseptik etkiyi doku üzerinde bulunan akne ve şarbon tedavilerinde, yani ölü ciltlerde veya kiste dönüşmüş yüzeylerde oldukça etkili bir uygulamadır.

Dolaylı Masaj Yönetimi; mükemmel sonuçlar (Sitimilasyon) tesiri yaparak adale liflerini ve sinir uçlarını deridekilerini oldukça etkiler. Yüksek frekansla yapılan tedavilerde daima gözle görülür derecede derideki iyileşmeleri takip edebilirsiniz.

Sağlıkla, güzellikle Kalın?