https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


YAZ SPOR OKULLARI VE BRANŞ SEÇİMİ

Yaz okullarının gözdesi her ne kadar yüzme olsa da, salon sporlarında önde olan voleybola ilgili de her geçen gün artmaya devam ediyor.


Özellikle okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilerin önüne birçok seçenek sunulsa da, ailelerin seçimler konusunda etkin oldukları göze çarpıyor. Yaz dönemi olması ve su sporları konusunda istekli olan öğrencileri farklı branşlara da yönlendirmek ailelere kalıyor. Sadece yaz döneminde serinlemek için yüzmeyi tercih eden öğrencilere, önlerindeki dönemleri de hesaba katarak bir spor branşına yönlendirme konusunda telkinlerde bulunan aile bireyleri, bu konuda zorlansalar da çocuklarının yeteneği konusunda öncü olmayı da ihmal etmemeye çalışıyorlar.

Yüzme dışında mevcutta görünen voleybol demiştim. Bu konuda gerek belediyelerin yaz spor okullarında, gerekse de İl Müdürlüğü´nün açtığı kurslarda yoğunluğun göze çarptığını rahatlıkla görebiliyoruz. Sadece voleybol değil, diğer spor branşları konusunda da zaman zaman çağrılarım olsa da, bu konuda en iyisini spor uzmanlarının bildiğini söylemeliyim. Ne olursa olsun aile büyükleri çocuklarının bir branş seçmesinde bu günlerde etkili olmalı ve çocuklarının yetenekli olduğu branşta spor yapmalarına imkan tanımalıdırlar.

İlimizde yüzme dışında voleybol derken bu branşın okul sporlarında da rağbet görmesi yaz döneminde de etkili olmasını sağlıyor. Her ne kadar diğer branşlardan uzak kalan çocukların içlerinde farklı bir özlem diye düşünsek de, geçen yıl benim çocuğumda uyguladığım bir sistemi buradan paylaşarak nokta koymak isterim. Yaz döneminde çocuğum buz patenine merak saldı, bu branşın gelip geçici olacağını düşündüğümden bir başka branş tercihi de ben yaparak, masa tenisi seçeneğini değerlendirdim. Sonunda düşündüğüm gibi de oldu ve benim çocuğum da buz pateni hevesinden sonra masa tenisine eğildi?