https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


VAY ARİF MOLU TEKNİK LİSESİ VAY!

İlimizde spor yapmak gerçekten çok zor. Özellikle okul sporlarında öğrenciler ve öğretmenlerin ne denli zorluklar yaşadıklarına hemen hemen her yıl şahit oluyorum.


İlimizde spor yapmak gerçekten çok zor. Özellikle okul sporlarında öğrenciler ve öğretmenlerin ne denli zorluklar yaşadıklarına hemen hemen her yıl şahit oluyorum. Yeni dönem ve okul sporlarına şöyle bir bakalım derken yine sezonun başı olmasına karşın dertlenmeler ve yönetim kademesinde olanların ?Aman bana kimse bir şey söylemesin´ tutumu, spor yapmak isteyen öğrenciye de sorun olmaya devam ediyor. Bu yazımda aslında, salonda rastladığım ve bir o kadar da üzüldüğüm bir okulun durumunu anlatmak istiyorum. Okulun adı Arif Molu Endüstri ve Meslek Lisesi idi. Şimdilerde Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Öğrenciler voleybol maçı için salona geldiler. Baktım hepsi de sevinçli. Sadece sevinç değil, aynı zamanda öğrencilerin gözlerinde maç oynayacak olmanın ayrı bir mutluluğu var. Her şey güzel. Takım gelmeden önce listeyi görünce dedim ki, ?Arif Molu yine kendisinden bekleneni yapar ve her zaman ilimizde voleybolda lokomotif olma özelliğindeki bu takım geleneği bozmaz.´ Ama ne göreyim, öğrenciler maç için salona üzerlerinde basketbol takımının formasıyla geldiler. Hemen ?Nedir bu, voleybol formalarınıza ne oldu? dedim. Maalesef öğrencilerin üzerine uymuyormuş ve yenisi de (sanırım) okul idaresi tarafından yaptırılmamış. ?Hay Allah´ dedim ve maç içinde yaşananlara baktım. Takım neredeyse hiç çalışmadan maça gelmiş. Öğrencilere idman konusunda birkaç sorum olsa da anlamlı bir cevap bulamadım.

Sanırım okulun yeni yönetimi sportif anlamda, okuldaki organizasyonlara pek sıcak bakmıyor. Hatta bir dönem fırtına estiren bu okulun, daha da köhneleşmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu durum karşısında ne kadar üzülsem de, kısaca bir yerlere buradan seslenmek isterim. Öncelikle İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı´ya! Sayın İl Müdürü, okula atadığınız bu idarecilerin ne denli donanımlı olup olmadığını gerçekten araştırıyor musunuz? Allah aşkına böyle bir geçmişe sahip okulda ne demektir ki, sportif faaliyetlere imkan sağlanamıyor? Ardından okula adını veren ve yaşatan Molu Ailesi´ne seslenmek isterim. Burada Arif Molu adı yazıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda el uzatmıyorsa, bari sportif konuda gerek salonun bakımı, gerekse de malzeme konusunda neden siz el uzatmazsınız ki? Bence bir an önce çalışma yapılmalı, yazık oluyor bu okula?