https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


ŞUMİ´NİN ÇIKIŞINA NE DENMELİ!

Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da verilen ara iyi değerlendirilmeli derken yapılan bir açıklama kamuoyunda farklı yorumlanmaya başladı.


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da verilen ara iyi değerlendirilmeli derken yapılan bir açıklama kamuoyunda farklı yorumlanmaya başladı. Öncelikle işin başında şunu belirteyim ki, yapılan açıklama genel hatları ile çok doğru ve bir o kadar da isabetli olmuş. Teknik Direktör Şumi, takımın son dönemde aldığı sonuçlar ve sahada ortaya konan oyunla ilgili eleştirilerde hatta hedefe gidilmemesi için sahada varlığını ortaya koyamayan oyunculara da gözdağı vermiş. 

Kayserispor´da sezon başında belirtildiği gibi ?sahada ölümüne oynayacak bir kadro oluşturacağım´ diyen Şumi bu dileğini ilk yarıda gerçekleştirse de, ne yazık ki ikinci yarıda bunu gerçekleştiremedi. Buna etken olarak kimileri futbolcular arasındaki gruplaşmadan dem vururken, kimi profesyonel düşünen isimler de ?yine iş paraya geliyor´ şeklinde yorumlarda bulunmaya devam ediyorlar. Dışarıda böyle konuşulurken son nokta ise takımın teknik adamından geldi. Futbolcularının sahada varlık göstermediğini belirten Şumi, ?gerekirse alt yapı takımıyla kalan 8 haftayı tamamlarım´ diyerek de ciddi bir tepki ortaya koymuş oldu.    

Ben sezonun ikinci yarısından bu yana oyun ve performanslarla ilgili aynı görüşü zaten paylaşıyordum. Burada Şumi´ye katılmamak elde değil. Ama bunu düzeltmesi gereken ise kendisidir. İşte bu yüzden bu bölümde kendisine katılmıyorum. Şunu da belirteyim ki, gereken yaptırımlar konusunda Şumi, yönetimle oturup bu duruma bir çözüm bulamazsa işi gerçekten çok zor görünüyor. ?Dost acı söyler´ derler, bu yüzden bu uyarıyı ben şimdiden yapayım da, sonrasında konuşulmadı denilmesin. Oyuncular geçen sezon Sergen´de olduğu gibi önce takım içinde ayrışıyor, sonra da hocayı göndermek için çabalıyorlar. Bence şu anda Kayserispor´da yaşanan da böyle bir durum?