https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


SNOWKİTE DÜNYA KUPASI FİNALİ ERCİYES´TE!

Erciyes Dağı her yıl önemli organizasyonlarla adını duyurmaya devam ediyor. Son olarak aybaşında yapılan Dünya Snowboard Kupası´ndan sonra şimdi de başka bir finale ev sahipliği yapacak. Snowkite Dünya Kupası Finali´ne!


Erciyes Dağı her yıl önemli organizasyonlarla adını duyurmaya devam ediyor. Son olarak aybaşında yapılan Dünya Snowboard Kupası´ndan sonra şimdi de başka bir finale ev sahipliği yapacak. Snowkite Dünya Kupası Finali´ne!

Aranızda bu spor branşı ile ilgili pek bilgisi olmayanlar, ?Ne diyor bu şimdi?´ diyecektir ama ben bu branşı yaklaşık 9 yıl öncesinde Erciyes´te heyecan sever birçok yabancı sporcunun yapmasıyla gördüm ve öğrendim. Snowboard yapmaktan hoşlanan bir grup, ellerine bir yamaç paraşütü benzer uçurtma almışlar ve onun eşliğinde dağ, taş, yokuş, tepe demeden rüzgârın elverdiği ölçüde her yerde hem kayak yapıyorlar hem de rüzgârın gücüne göre ayaklar yerden kesilerek uçabiliyorlardı. İşte böyle heyecan veren bir branşı Snowkite. İlk başlarda ekstrem sporlardan birisi olduğu için heyecan arayan sporcuların yaptığı bu uğraş, şimdilerde her kesim tarafından kabul görerek uluslararası yarışma niteliğine dönüştü.

Snowkite ile tanışmama vesile olan kişi Erciyes´te Arlberg İşletmecisi Mehmet Eğlenceoğlu´ydu. O zamanlar yurt dışından gelen bazı sporcuların yaptıkları bu sporu anlatmış ve onların görüntülerini paylaşmıştı. İlk gördüğümde hayranlıkla izlediğim bu filmi televizyonda da yaklaşık 10 dakika yayınlatarak ilimiz sporseverlerin de beğenisine sunmuştum. O günlerden bu zamana kadar köprünün altından çok sular aktı ve şimdilerde artık büyük bir organizasyon olarak karşımızda ?Snowkite´ yani bizim tabirimizle ?kar uçurtması´ yer alıyor. Böyle önemli bir spor branşının bu hafta sonunda dünya kupası finali Erciyes´te yapılacak. Kar yağışı veya güneşin ne denli olduğunu düşünmekten çok bu branş sadece rüzgarın yeterli derecede kuvvetli esmesiyle yapılıyor. Erciyes´te de rüzgar yönünden sıkıntı olmadığı için hafta içi son günlerde dahil olmak üzere hafta sonunda bu eğlenceyi kaçırmamak dileğiyle diyerek bu zevkli branş için herkesi Erciyes´e davet ediyorum?