https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


SİZ DÜNYAYA, DÜNYA DA SİZE GÜZEL BAKSIN

Merhaba Kayseri Gürhaber okurları?


Sizlerle Kayseri Gürhaber Gazetesi aracılığıyla beraber olmaktan mutluluk duyuyorum.

Güzellik denince aklımıza hep kadın gelir. Oysa güzellik, kadın olsun erkek olsun fark etmez, her iki cins için de her zaman bakımlı ve temiz olmak demektir.

Aslında tüm insanlar güzeldir. Ama kendine bakmayı bilenler daha farklı tabi.

Lütfen sorun kendinize, hangimiz kendimizi çirkin buluruz? Tabi ki hiç birimiz. Bu da insanın doğasında vardır. Biz insanları güzelleştirmiyoruz, sadece var olan güzelliklerinin ön plana çıkmasına yardımcı olmak istiyoruz.

İşte bizim mesleğimizin özü: Estetik cihazlarla güzelliğe sadece katkıda bulunabilmek. Yeni gelişen bir sektör olarak görünse de çağlar öncesine dayanan mesleğimizle gurur duyuyorum.

İnsanların ruh hallerini düzenleyen, kendine öz güven veren şudur ki;  evde olsun, çalışan olsun, tüm insanlar kendilerini bakımlı ve güzel hissettiklerinde etraflarına daha iyi bir ışık saçarlar, buna hepimiz tanıklık etmişizdir.

Kim olursa olsun her insanın güzel bir yanı vardır ve biz estetisyenlerin ( güzellik uzmanlarının) görevi de insanları bilinçlendirmek ve var olan güzelliklerinin ön plana çıkmasında onlara yardımcı olmaktır. Güzellik mesleğine ilk adım attığımda insanlara bu noktada nasıl yardım edeceğimin yollarını düşündüm.  Tüm insanlar olarak çağdaş, yenilikçi bir yönümüz var. Hep ileriye gitmek ve bu çağdaş yaşamda bize düşen yeri en güzel şekilde kapmak için neler yapabiliriz? İşte bu bilinçle yola çıkarak tüm insanlara olmasa da aynı havayı teneffüs eden insanlarımıza yardımcı olduğuma yürekten inanıyorum.

Önce insanın kendini sevmesi,  güzel hissetmesi gerekmekte. Ben de kendimi ve tüm insanları seviyorum. Bütün insanların iyi şeylere layık olduğunu düşünerek yoluma devam ediyorum.

Hepimizin ortak sorunu olan, güzelliğe gölge düşüren yüzde ve vücuttaki tüyler, ergenlikte başlayan yüzdeki akneler, ilerleyen yaşlarda devam eden zaman zaman çıbana düşen sivilceler, hepimizin korkulu rüyası olan kilolar gibi güzelliği zedeleyen ve insanlığın doğasında olan ve doğanın bizlere verdiği yaşlanma çizgilerinden kurtulmanın yollarını onlara anlatmak ve birlikte sorunların üstesinden gelmek için biz güzellik uzmanları bu yoldayız. Aynı zamanda teknoloji de bizlere bu sorunları çözmemizde büyük fayda sağlıyor.

Tüm bayanlara, baylara ve yeni gençliğe buradan seslenmek istiyorum. Hepimizi güzelliğe,  gençliğe ve çağdaş yaşamda kendine güvene davet ediyorum. Çünkü kendine güven;  güzel düşündürür, güzel düşünen insan da güzel görünür. Bakımlı olursak güzel hissederiz ve tavrımızı da bu düşüncelerle yeni güzelliklere bırakırız. Güzellik bulaşıcıdır, bu yüzden baştaki sözümü tekrar ederek yazımı noktalıyorum:

Siz dünyaya güzel bakın, dünya da size güzel baksın?