https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

TUĞBA FİLİK


SEVMEK Mİ SEVİLMEK Mİ?

Ne güzel de yazmış Özdemir Asaf...


Seni bulmaktan önce aramak isterim

Seni sevmekten önce anlamak isterim

Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de

Sana hep hep yeniden başlamak isterim?

Ne güzel de yazmış Özdemir Asaf, Akıl Gözü adını verdiği şiirinde. Şimdilere bir gönderme yaparcasına kelimeler bir bir anlam bulmuş mısralarında?

Şimdiyi eskiyle kıyasladığımızda zamanın birçok şeyi değiştirdiğine tanık oluyoruz. Gelişen teknoloji ne yazık ki bazı duygularımızı da değiştirdi. Eskiden bir bakış bir söz için aylarını hatta yıllarını feda eden insanların yerini şimdilerde akıllı telefon kullanan sabırsız aceleci insanlar aldı. Hızlı ulaşım, hızlı iletişim, hızla yükselen binalar hayatımızı kolaylaştırırken insan ilişkilerimizi ne yazık ki bir hayli zorlaştırır oldu. Aynı evin içinde herkes kendine ayrı bir dünya oluşturmuş sanki. Kiminin elinde tablet kiminin elinde telefon. Söyleyeceklerimizi de telefondan iletir olduk. Bu yüzden çabuk tüketir olduk her şeyi. Düşünmeden,  anlamadan, bilinçsizce?Hızlı boşanmaların olmasına da şaşırmamak gerek. Hayatımın kadını hayatımın erkeği  aşık oldum ölüyorum bitiyorum hemen evlenmeliyiz diyorlar. Bir bakmışsınız anlaşamıyoruz boşanmalıyız. Ne oldu aşka? Külliyen yalan?

 Hemen aşık oluyoruz hemen de vazgeçiyoruz. Ne kadar kolay değil mi? Aslında aşık olduğumuzu zannediyoruz. Özdemir Asaf yine bir şiirinde ? Bir sevi anlamak bir yaşam harcamaktır? diyor. Zaman ister, sabır ister? Elimizdekinin kıymetini bilmiyoruz, onu anlamaya tanımaya çalışmıyoruz. Karşımızdaki insanı hep ?ben? yapmaya çalışıyoruz. Olmayınca da başka birinde aramaya kalkışıyoruz. Bu yüzden hep yarım hikayeler, pişmanlıklar, hüzünler yakamızı bir türlü bırakmıyor.

Sevmeyi bilmiyoruz?Bu bilinci oturtmamışız hayatımıza. Hep sevilmek istiyoruz. Beklentiyi yüksek tutuyoruz karşılığını da alamayınca yine üzülen taraf biz oluyoruz. Etrafımızda hep mutsuz insanlar. Oysa işe sevmekle başlasak mutluluk kendiliğinden gelecektir zaten. Sevmek mi sevilmek mi? Zor soru? Çok kişi sevilmek der. Çünkü; insanda ego var. Çoğumuz karşılık bulmak için birini sevmiyor muyuz? Karşılık bulamayınca da ah vah edip depresyonlara girmiyor muyuz? Ama sadece sevsek  beklentisiz, daha mutlu oluruz emin olun. Çünkü sevmek, sizin içinizde kendi kendinize yaşadığınız bir duygudur, karşı tarafı bağlamaz. İster karşılık versin ister vermesin çok da önemli değildir. Bir anne, evladını karşılık beklemeden  sever. Evladın yaptığı iyi kötü davranışlar, annenin sevgisini değiştirmez. İşte bu tonda sevmeli insan herkesi.

İşte  o zaman sevgi anlam bulur, sevdiğiniz insanı hep yeniden keşfedersiniz, keşfettikçe de tekrar tekrar seversiniz?