https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


SALON SPORLARININ LOKOMOTİFİ VOLEYBOL!

İlimizde oynanan voleybol müsabakalarının büyük bir bölümünü takip ediyorum. Normalde günlük 3 veya 4 müsabakanın oynandığı ilimizde hemen her gün çeşitli kategorilerde maçlar yapılmaktadır.


İlimizde oynanan voleybol müsabakalarının büyük bir bölümünü takip ediyorum. Normalde günlük 3 veya 4 müsabakanın oynandığı ilimizde hemen her gün çeşitli kategorilerde maçlar yapılmaktadır. Bu maçların büyük bir bölümü Nuh Mehmet Baldöktü Spor Salonu´nda yapılırken, kulüplerin maçları ise Talas ve Atatürk Spor Salonu´nda sevenleriyle buluşuyor. Okulların yarıyıl tatil zamanına kısa bir süre kala bu müsabakalarda da çeyrek ve yarı finaller kimler arasında olacak yavaş yavaş şekilleniyor.

İlimizde bir sezonda yaklaşık 500 ile 700 arasında müsabakanın oynandığını belirtirsek hiç de yanlış bir ifade kullanmış olmayız. Voleybol konusunda hem okullar hem de kulüpler takım sayılarını gün geçtikçe artırıyorlar. Bu konuda Voleybol İl Temsilciliği ve çalışma arkadaşlarının çabasını görmemezlikten gelemeyiz. Okullarda ve kulüplerde gerekli girişimlerin büyük bir bölümünde etkileri oluyor. Bakınız geçmişte voleybol konusuna fazla sıcak bakmayan Develi ilçesi bile şimdilerde yoğun bir kitlenin takip ettiği bir yer halini aldı. Hem de Belediye bir takım çıkartarak ligde mücadelesine devam ediyor. Sadece Develi değil uzun yıllar Melikgazi Belediyesi de ilimizde voleybolun lokomotifi olan kulüplerden birisiydi. Bir zamanlar tıpki Karsu Moluspor´un olduğu gibi?

Yani kısacası ilimizde voleybol, küçüğünden büyüğüne her kesimin zevkle oynadığı bir branş olmaya devam ediyor. Diğer spor dallarına bakacak olursak sayısal oranda voleybolun bir hayli altında kalıyor. Basketbol bu sayının 1/3´ünü, hentbol ise 1/5´ini buluyor. 

Kısacası voleybol, ilimizde salon sporlarında lokomotif olmaya devam ediyor. Biz de bu köşeden gençlerin ve küçüklerin heyecanlarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz?