https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


RUH SAĞLIĞI İÇİN GÜZELLİĞİN ÖNEMİ

Merhaba Kayseri Gürhaber okurları


 Sizlere hep göz ardı ettiğimiz güzellik konusunda neler yapıldığını, neler yapılması gerektiğini ve güzellikle ilgili yeni gelişmeler hakkında bilgileri paylaşmak için bu köşeden seslenmeye devam edeceğim.

 Güzellik de neymiş dediğinizi yazıyı okurken duyar gibiyim. Ama lütfen ruh sağlığınız için güzelliğin ne kadar önemli olduğunu unutmayınız.

Eğer sağlıklı bir cilde sahip değilsek ne kendimize ne ailemize ne de dostlarımıza bir yararımız olur. Neden mi? Elbette ki kendinizi iyi hissetmediğiniz içindir. Etrafınıza olumlu yaklaşamazsınız. Her şeyi büyütüp mutsuzluğunuzu etrafınıza yansıtacaksınız. Oysaki güzel bir cilde sahip olsanız tam tersi pozitif bir elektrik yayarak mutluluğunuzu herkesle paylaşacaksınız. Öyleyse sağlıklı bir cilt elde etmek için neler yapmalı? İşte sizlere bundan bahsetmek istiyorum. Öncelikle cildinizin yapısını öğrenmelisiniz.  Her insanın cilt yapısı farklıdır. Nasıl ki parmak izlerimiz birbirine hiç benzemezse ciltlerimiz de benzemez. Farklı özellikler taşırlar. Kuru, yağlı, karma, hassas, normal ciltler olduğu gibi bu cilt tipleri de farklılık gösterir.

 Cilt bakımı sizin tüm yaşamınızı etkileyecek ve yaşlanma sürecinizi geciktirecektir. Daha genç ve güzel bir cilt elde etmenizi sağlayacaktır. Ama her şeyden önce güzel bir cilt temizlikle başlar. Cilde uygun sıvı ya da katı temizleme sabunlarıyla yıkayıp daha sonra sıkıştırıcı bir tonik kullanmalı. Yine cilt yapınıza uygun bir nemlendirici ile cilt nemlendirilmelidir. Haftada bir banyodan sonra maske uygulanmalıdır. Bu günlük evde yaptığınız bakımlarınızı ihmal etmezseniz ayda bir defa da olsa güzellik salonlarında uygulanan cilt bakımı seanslarına katılarak daha sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanız için bir engel kalmaz.

Cildinize kullanacağınız kozmetik ürünlerinizi seçerken yaşınızı mutlak göz önünde bulundurmalısınız. Bu konuda elbette güzellik uzmanınız size yardımcı olacaktır.

Güzel bir cilt, güzel bir bakımdan geçer. Bu arada güzellik salonu adı altında bu piyasada yer edinmeye çalışan gerekli, yeterli eğitimi almamış kişiler yerine konusunda uzman yeterli tecrübeye sahip ehliyetli elleri tercih etmeniz gerektiğini vurgulamak isterim.

Doğru bir bakımla neden daha sağlıklı bir cilde sahip olamayasınız ki?