https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


PASSOLİG´DE, KAYSERİ YÜKSELİŞTE!

Kayserispor son yıl yaptığı çalışma ile taraftar sayısını bir hayli artırdı. Özellikle geçen sezonun sonunda yakalanan tırmanışın taraftar nezdinde etkisi büyük oldu.


Kayserispor son yıl yaptığı çalışma ile taraftar sayısını bir hayli artırdı. Özellikle geçen sezonun sonunda yakalanan tırmanışın taraftar nezdinde etkisi büyük oldu. Tribünlerde takımı desteklemeye gelen taraftar sayısında geçen sezon başında sıkıntılar yaşansa da daha sonrasında yapılan değişimlerle tribünler bir hayli dolu duruma geldi. Bu konuda gerek takımın sportif başarısı gerekse de yönetim kademesindeki değişimler etken oldu şeklinde yorumlar yapıldı.

Sayısal olarak taraftarın her geçen gün arttığı konusunda aslında yönetim, basına zaman zaman bilgiler veriyordu. Bu durumu doğrulamak için ne kadar Passolig değerlerine ulaşmaya çalışsak da net bir sonuç elde edememiştim. Nihayet bu konu ile ilgili olarak bir açıklama işi yapan kurumdan geldi. Hem de bizzat işin tepe noktasında yer alan kişiden. Passolig Genel Müdürü dün sabah saatlerinde basın mensuplarıyla toplantıda bir araya gelerek hem Passolig´i hem de kulüplerin geldikleri noktaları anlattı.

Yapılan açıklamalar gayet tatmin ediciydi. İlk başlarda taraftarların çekincelerinden tutun da statta yer alanların tespitine kadar birçok konuda açıklamalar oldu. Futboldan taraftarın soğumasındaki en etken faktör ?Passolig´ diye düşünülse de bunun nasıl bir yanlış algı olduğuna kadar birçok konu üzerinde konuşmalar oldu. Nitekim bakıyorum da verilen bilgiler ışığında Passolig ilk başlarda uygulandığında 6500 ortalama taraftar sayısına düşülmesi korku oluştursa da daha sonrasında yapılan çalışmalar ve durumun taraftara izah edilmesi ile şimdilerde 3 milyon 700 bin kartın satıldığı belirtildi. Kayserispor´un 11.826 kişilik ortalama seyirci sayısı var. En çok artan taraftar sayısı olarak dikkat çekiyor. Bu sezon sahadaki başarı sayesinde bu sayı ortalama 13.000 oldu. Bu ölçüde baktığımızda sayının artması ve elde edilen gelirler derken de kulübün sezon sonuna kadar yaklaşık 600 bin TL bir gelir sağlayacağı da ifade ediliyor. Kısacası her kulüp bu karttan ortak pay aldığı için Passolig maçların izletilmesinde sıkıntı oluşturan bir kart değil kulüplere gelir sağlayan bir araç oluyor. Bu