https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Estetisyen Gönül Dirim


NEMLENDİRİCİNİN CİLDE ETKİLERİ

Merhaba Kayseri Gürhaber Okurları,


Nem kaybına uğrayan cilt sorunlarla karşı karşıya kalır. Cildin en üst düzeyi olan epidermisteki su molekülleri buharlaşma karşısında koruyucu bariyer görevini yerine getiremez. Bitki özlü nemlendiriciler cildin zayıflayan nem tutma kapasitesini artırır, günlük nem dengesini korur.

30-40 yaş: 25 yaşından sonra cildin doğal nemlendirici mekanizması yavaşlamaya başlar. Elastikiyetten yoksun cilt için kullanılacak nemlendirici, kremin yumuşatıcı etkisinin yoğun olması, bitkisel lipozomlarla takviye edilmiş nemlendiriciler tercih edilmelidir. Cildin su deposunu uzun süre tutarak nemliliğini artırmalıdır.

40-50 yaş: Bu yaşlarda giderek kuruyan ve doğal nemini kaybeden cilt daha yoğun nemlendiriciye ihtiyaç hissedecektir. Limon, salatalık ve çiçek özlü kremler tercih edilmelidir.

50 yaş ve üstü: Yaşın ilerlemesiyle kullanılan ilaçlar, geçirilen hastalıklar ve hava kirliliği cildin daha da yıpranmasını hızlandırmakta olup daha yoğun tedbirler alınmasını gerektirmektedir. Bu yaş grubunun kullanacağı nemlendiricilerin yanı sıra onarıcı ve kırışık giderici özellikte olan kremler tercih edilmelidir.

Sağlıklı beslenerek, uyku düzeninizi de dengelediğinizde bir de cildinize uygun nemlendiriciler kullandığınızda hem kendinizi iyi hissedecek hem de cildiniz daha sağlıklı ve güzel görünecektir.

Güzellikle ve sağlıkla kalın?