https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


MALİYETLER VE FUTBOLCULAR!

Ülkemizde yaşanan kur artışı futbol kulüplerine de yansımaya başladı.


Özellikle anlaşmasını Dolar veya Avro cinsinden yapan kulüpler şimdilerde fiyatlarda indirim için arayışa başladılar. Bildiğim kadarıyla Süper Lig´de sadece Fenerbahçe kurda sabitleme yaparak futbolcularla anlaşma yaptı. Diğerleri ise anlaşmalarını serbest kurdan yaparak artıştan etkilendiler. Bu artışlar sonucu ligde dedikodular da başladı. Sadece bir veya iki takım değil tüm takımlarda aynı sorun var. Kayserispor´da yaşanan mali durumun artması da bunun sonucudur.

Her ne kadar parasal sıkıntılardan bahsedilse de ligde, futbolcuların maliyetleri ülkemizdeki kurda yaşanan yükselme nedeniyle bir hayli tavan yapmış görünüyor. Bu durumda da kulüpler büyük sıkıntı yaşamaya başladılar. Yeni Malatyaspor maçı öncesinde bir arkadaşım Malatyalı sporculardan bahsederken takımın son idmanına çıkmadığını, paralarını alamadığını belirtmişti. O konuşmanın üzerinden daha birkaç saat geçmeden bazı arkadaşlarla spor konuşurken, tüm takımların sıkıntı da olduğu ve ligde birkaç hafta sonrasında bazı takımların S.O.S. verebileceğinden söz edildi.

Her ne kadar ligde galibiyetler belirli bir ücret üzerinden yapılsa da bence de yerli para ile anlaşma zemini oluşturulmalıdır. Avrupa Birliği bu günlerde ülkemize Avro ile i,ş yapalım dese de buna da şimdilik ?Tamam´ diyenlerimiz olacaktır Dediğim gibi bu karara da şimdilik onay verilebilir. Sonrasında ise yerli para ihtimalini her zaman diretmeliyiz. Çünkü yarın bir gün bakarsınız şimdilerde Dolar üzerinden yaşadığımız sıkıntı Avro üzerinden de yaşanabilir. Kulüpler bence ya yerli para ya da yerli oyuncu diye diretmeli ve gelecek sezonlara buna göre ayar vermeliler. Kayserispor´da tıpkı diğerleri gibi önceliği şimdiler de alt yapıya vermeli?