https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


LİGİN ALTI, ÜSTÜ KARIŞIK!

Kayserispor deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı.


Kayserispor deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Hafta içinde maçın nasıl oynanacağı konuları bir kenara kalırken, bu maçta alınacak olan puan veya puanların çok önemli olduğu ve bu yüzden de ligde son alınan sonuçlardan sonra Kayserispor´un alacağı bir galibiyetin dahi, üst taraftaki sıralamayı büyük ölçüde değiştirebileceği net bir şekilde görülmüş oldu. Ligin altıda yaşanan kargaşa aslına bakacak olursanız, bu hafta alınan sonuçlarla üstünde de yaşanıyor dersek yanlış olmaz.

Kimisi şampiyonluk için kimisi de Avrupa Kupası´na gidebilmek için yoğun mücadele veriyor. Birde burada ligin üst tarafında yer alan bazı takımlar hakkında UEFA´nın vereceği karar önem arz ediyor. Kayserispor ligin üst tarafında yer alırken şimdilerde kendisine 6 puanın yeterli olduğu görüşünde. En azında alınacak olan 6 puanla ligde 50 puana ulaşabilirse Kayserispor, Avrupa Kupası´nın kapısını aralayabilecek. Bu görüş kulüpte olsa da, ligde alınan sonuçlara baktığımızda 50 puan belki de yeterli olmayabilir.

Sadece puan kayıpları üstte yer alan takımlarda değil, orta sıralarda yer alan takımlarda da yaşanabiliyor. Rakiplerimiz olarak görülen takımlardan Sivas, Göztepe ve Trabzon ligde bu hafta ne yapar desek de, alınan sonuçlar bizim bir hayli geride olduğumuzu gösteriyor. Bu nedendir ki Kayserispor, Beşiktaş´tan en azından bir puan almalıdır?