https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KIŞ GERİDE KALSA DA ÖNEMLİ OLAN ERCİYES DAĞI!

Kış ve kayak sezonu derken, bir sezon daha geride kaldı. Ülkemizin hatta civardaki birçok ülkenin de gündeminde olan Erciyes Dağı, yeni dönemde nasıl bir sezonu karşılayacak?


Kış ve kayak sezonu derken, bir sezon daha geride kaldı. Ülkemizin hatta civardaki birçok ülkenin de gündeminde olan Erciyes Dağı, yeni dönemde nasıl bir sezonu karşılayacak? Yeni dönemde yapılacak çalışmaların dışında değişim sürecinde neler olacak? Yapılamayan oteller konusunda belediye ve dağ yönetimi nasıl bir karar alacak? Dağ yönetimi, buradaki tesisleşme konusunda neler yapacak? Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan yeni tesislerin son durumu nedir?

İşte Erciyes Dağı´nda yapılanların yanı sıra yapılacak olanlarla alakalı da birçok soru karşımıza çıkıyor. Bu soruların hepsinin cevabı olsa da, işlerin yürümesi biraz zaman alacak gibi görünüyor. Özellikle kış döneminde kayak severlerin sık sık kullanmaya başladığı Erciyes´te, yaz döneminin de boş geçmemesi konusunda dağ yönetimi farklı aktiviteler yapmaya hazırlanıyor. Burada düşünülen organizasyonların büyük bir bölümü geçen sezonlarda da yapıldı. Bisiklet yarışından tırmanışa, koşudan kamp alanlarına kadar. Anlayacağınız Erciyes´in her mevsim farklı aktivitelerle gündeme gelmesi bekleniyor.

Burada yapılacak olan çalışmaların en önemlisi, yaz dönemlerinde kullanılacak ve herkesin merakla beklediği futbol tesisleridir. Yüksek irtifa kampı olarak kullanılacak olan bu tesisler tamamlandığında sadece kış döneminde değil, yaz döneminde de birçok spor branşına hizmet edecek. Konu ile ilgili olarak yöneticilerle yaptığım sohbetlerde ise bakanlığın en kısa sürede projelendirmeyi sonuçlandırmasının beklendiği ifade ediliyor. Umarım fazla zaman geçmez ve yaz dönemini kısa yaşayan Erciyes´te bu tesisler için kısa zamanda kazma vurulur?