https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN SAKATLIKLARI NEDEN UZUN SÜRÜYOR

Kayserispor´da her sezon başında yaşanan sakatlanmalar bundan sonrasında son bulur mu diye düşünsek de, bu sezon yine sakatlıklarla başlangıç yapmış olduk.


Sezonun ilk haftasında 3.kaleci ile yoluna başlayan Kayserispor´da bazı oyuncular, sezon başında sakatlanarak takımda yer alamadılar. Ligin ikinci haftası gelmesine karşın hala takımda 5 oyuncunun eksik oluşu, teknik heyetinde transfer sezonu bitmeden gerekli tedbirleri almasına neden oluyor. Her şey güzel de takım kadrosundaki bu şişkinlik umarım ilerleyen zamanda başa bela olmaz. Şu ana kadar yapılan transfer sayısı 18´e ulaştı. Kadroya baktığınızda ise 29 kişi var. Gençlerin ağırlıkta olması belki de şimdilerde kafamızdaki düşüncenin boşa olacağını çıkartacaktır ama yine de yaşanabilecek aksaklıklara karşın çalışmalar yapılmalı ve önlem alınmalıdır.

Sakatlanmalar derken takıma baktığınızda; kaleci Eray en erken Ocak 2020´de gelebilir, Alpay geri dönüşü sezon sonunu bulacak gibi, Şamil, Hasan Hüseyin ve Kravets ise birkaç hafta içinde takımda yerlerini alabilecek isimler. Kısacası takımda bir sakatlanma yaşandığında ?Maşallah´ en erken 2-3 haftayı buluyor. ?Bu durumu ortadan kaldırmak için ne yapılmalıdır´ diye düşünseler de, aslında bilimsel olarak bu olaylara bakmak gerektiği de belirtiliyor. Sanırım idman sahası ve diğer konularda çalışmaları en ince detayına kadar yapan yöneticiler, futbolcularında bakımların kendilerine bakım konusunda özen göstermeleri uyarısında bulunacak.