https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN İÇLER ACISI MALİ GENEL KURULU!

Tarihinde ilk kez ?Mali Genel Kurul´ yapan Kayserispor´da ortaya çıkan tablo gerçekten çok düşündürücüydü.


Tarihinde ilk kez ?Mali Genel Kurul´ yapan Kayserispor´da ortaya çıkan tablo gerçekten çok düşündürücüydü. Bu zamana kadar yapılan genel kurullarda hiç paranın adı dahi geçmezken, bazılarında sadece ?gelen-giden´ veya ?bütçede şu olsun´ denirdi. Tarihinde ilk kez bir mali genel kurul yapan Kayserispor delegeleri bakıyorum da, bundan sonrasında her yıl bu kongre yapmayı tüzüğüne ekleyerek başarılı bir işe de ortak oldular.         Genel kurulda konuşulanları ve söylenenleri görünce şaşkınlık yaşamadım dersem yalan olur. Çünkü bazı konularda tek tek açıklamalar yapılsa da, bazı borçların hala kulübün resmi muhasebe kayıtlarında nasıl görülmediği beni şaşırttı. Örneklemelerle borçların durumları anlatılırken, bir futbolcuya borcun muhasebe kayıtlarında görülmediğinin ifade edilmesi bir hayli ilginçti. Mesela ?James Troisi´ adı geçti. 2009-2012 yılları arasında Kayserispor´da forma giyen bu futbolcunun, hala alacağının olması ve aradan geçen 5 yıla rağmen hiç kimsenin kılını kıpırdatmaması nasıl anlatılabilir ki? Genel kurul da daha bunun gibi birçok örnek verildi.

Diyorum ya, bu kulübün işleyişi konusunda bazılarınız ?Ligdeki diğer kulüplerinde borçları var abartacak ne var?´ diye sorabilirsiniz. Belki de haklısınızdır. Ama konu Kayserispor olunca, pek haklılık payınızın olmadığını düşünüyorum. Çünkü Kayserispor açısından ?borçsuz´ lafı hemen her sene karşımıza çıkan bir sözdü.

Mali genel kurulda, kulübün hala transfer tahtasının kapalı olması ve CAS´daki bazı davalar yüzünden de ödemeler yapılmazsa, kulübün ligden düşürülme tehlikesi anlatılınca ?Hadi oradan´ demek geldi içimden. Kulübün, sezonun ikinci yarısında ödenenlerden hariç, hala bilinen 100 Milyon TL´den fazla borcunun olduğu ve bilinmeyenin ise geride olduğu anlatıldı. Kürsüden bu anlatılar karşısında ?Ne söylüyor bu insanlar´ diyen delegelerin yüzlerindeki şaşkınlık ibaresi ise görülmeye değerdi.

Ne anlatsak ya da ne söyleminde bulunsak bilemiyorum. Kulübün mali yapısı öyle birkaç yılda düzelecek gibi de görünmüyor. Hani iş bilenler vardı ya, gerçekten işlerini biliyorlarmış.

Mali genel kurulda beni şaşırtmayan tek şey ise daha önce de tahmin ettiğim gibi geçmişe ait olan hesapların teker teker kamuoyuyla paylaşılmaması oldu. Ne diyelim umarım bu borçlardan bir gün Kayserispor temizlenirde sıkıntısız bir yolculuğuna devam eder?