https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN A.Ş. HESABI!

Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da Başkan Erol Bedir´in yaptığı basın toplantısının yankıları devam ediyor.


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da Başkan Erol Bedir´in yaptığı basın toplantısının yankıları devam ediyor. Başkan Bedir´in özellikle kulübün mali yapısından bahsettiği toplantıda, sözünün başında ifade ettiği şirketleşme projesi için şimdilerde yorumlar yapılıyor. Kulübün Dernekler Masası Yönetmelikleri´ne göre bu zamana kadar yönetilmesi ve oluşan mali yük karşısında Erol Bedir, yapılacak tek çalışmanın şirketleşme ve borsaya açılma olduğunu belirtti. Bu fikri daha önceleri Erciyesspor konusunda Ziya Eren de dile getirmiş fakat o dönemde ilimiz yöneticileri pek sıcak bakmamışlardı.

Bakınız o dönemlerde Erciyesspor yaşadığı sıkıntıları atlatamadı ve liglerden peşi sıra düşerek, şimdilerde can çekişiyor. Yani borç yükünün altından kalkmak ve yeniden üst sıralara veya liglere tırmanmak çok zor bir iş. Eğer ki, bu takımlar şirketleşme yolunda emin adım atmazlarsa, mali boyutları büyük tehlikelerle her an karşı karşıya kalabilirler. Kaldı ki Kayserispor, geçen sezon arasında böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalmış, ilimiz yöneticileri sayesinde anlık tehdit geçiştirilmişti. Ama bu nereye kadar böyle devam edecektir ki?

Mevcutta bulunan yöneticilerin belirttikleri bazı noktaların altı çiziliyor. Mesela ortaya çıkan tablolarda, bu kadar yüksek miktardaki paraların döndüğü yerlerin, belirli denetimlerin yanı sıra, piyasalar tarafından da daha titiz incelenmesinin gerekli olduğu belirtiliyor. Kayserispor´da da bu kadar yüksek ölçekli paraların döndüğü düşünüldüğünde aslında bu konunun hiç de boş verilecek bir durum olmadığını belirtmek isterim. Tabi bu benim düşüncem ama ilimiz yöneticileri acaba bu fikirlere ne diyecekler, biz de merakla bekliyoruz?