https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA İSTEK YOKTU!

Süper Lig´de ilk yarının son maçında sahasında Malatyaspor´u konuk eden Kayserispor, aldığı mağlubiyet ile şok yaşadı ve devreyi de kapamış oldu.


 Lig maçında sahasında aldığı bu mağlubiyetin nedeni, bir hayli fazla diyebilirim. Hafta içinde yaşanan transfer dedikodularından tutunda, takımda bazı futbolcuların erken tatil havasına girmesi, skorda bariz rakibin üstün olmasını sağladı. Maçın içinde bazı analizler yapsak da, yine galibiyet almamızın bir hayli zor olduğu bir rakibe karşı, bir haftayı geride bırakmış olduk.

Ligde Kayserispor´la aynı özellikte oyun oynayan Malatyaspor´un, defansını açmak için sarı-kırmızlı futbolcular çok uğraştılar. Kanatlardan yaptıkları ataklar, bir türlü etten duvar ören Malatyaspor´un kalesinde tehlike oluşturamadı. Hele birde bizim bazı oyuncularımızın gününde olmaması, bizi tam anlamıyla kontrpiyede bıraktı.

Mendez, Atilla Turan, Deniz gibi önemli oyuncuların topu kullanmaması; hele benim her zaman övgüyle bahsettiğim Mendez´in ayağına gelen topları ezmesi, kanatlardaki etkimizin de azalmasına neden oldu. Bu arada maç sonrasında Şumi´nin önemli bir noktaya değindiğini de unutmamalıyız. Hakemlerin maçlarda ev sahibi ekip lehine kullandıkları birçok düdük, nedense bu maçta da yine bizimle değildi. Umut´un ceza sahasında düşürülmesi konusunda bile, hakemin duyarsız kaldığını görünce maç sonrasında Şumi´ye hak veriyorsunuz. Ama mağlubiyetin sorumlusu hakem değildi.

Kayserispor´da bazı futbolcuların kafalarının, erkenden tatile çıkmasıdır. Ne yazık ki ortaya konan oyun, ilk yarıda en kötü oyunların bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Rakibi öylesine bunaltacak bir durumu fazla yaşamadık. Sadece maç içinde bazı anlar, baskı kursakta maçın başında söylediğimiz ?Atanın yatacağı bir maç. Hele rakip atarsa işimiz zor´ söylemini doğrulamış oldu?