https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE KONUŞULANLAR

Futbolda ayaklar hareketlenmeye, sadece izlemeyi tercih edenlerinde çeneleri oynamaya başladı.


Futbolda ayaklar hareketlenmeye, sadece izlemeyi tercih edenlerinde çeneleri oynamaya başladı. Kayserispor bu hafta uzun aradan sonra 3 puanın sahibi oldu. ?Hem de öyle zor bir maçtı ki nasıl anlatsam´ diyemeyeceğim bir karşılaşmadan galibiyet almasını bildi. Aslında karşılaşmalara bakıldığında ortaya konan oyundan daha çok sahada alınan sonuç önemli. Çünkü herkesin ilk sorduğu ?maç kaç kaç bitti?´ şeklinde oluyor. Bu nedenle de Kayserispor iyi oynasa da, kötü oynasa da galibiyeti almasını bildi. Bunları söylerken de gerçekte gördüklerimizi de belirtmeliyiz.  O da takımın defans hattı, gerçekten ilerisi için tehlike çanlarını çaldırıyor. Allah´tan ki sezon başında Mersin´den Nakoulma ve Welliton´u sarı-kırmızılılar kadrolarına katmışlar.

Sadece onlar değil ayrıca onlara orta sahada destek veren Deniz´inden tutun da Samba ve yeni isim Traore gibi futbolculara dek bu sezon uç bölgede sıkıntı yaşamayacağız gibi görünüyor. Gelelim defans bölgesine, burada ise kimin ne yaptığı pek anlaşılmıyor. Defansın sağlı sollu her iki kanadı da delik deşik. Rakip eğer ki orta alanda baskılı bir oyun oynuyor ve becerikli bir iki oyuncusu varsa işte Kayserispor kalesine hemen inip gol yollarında etkili olabiliyor. Bu nedenle bu konuda da dikkat çekilmelidir.

Yazımın başında yazdığım ve çeneler konuşur bölümüne gelirsek. Kayserispor bir ligde mücadele ediyor ama kulübe destek konusunda herkes bir yerlerden medet ummak istiyor. Yahu kardeşim bu takımın başında uzun yıllardır görev yapan ve bu işlerin artık profesörü olmuş isimler yok mu? Neden herkes destek de destek diyor anlamıyorum. Bu takım ligde her aldığı galibiyet sonrasında federasyondan neredeyse 1,5 ila 2 milyon lira arası para alıyor. Evet, yanlış duymadınız. Bir yıllık göğüs reklamının miktarı bile belki de o kadar değildir. Ama her hafta galibiyet alsa kulübün kasasına bu kadar para girecek. Durum böyle olunca da başka kimseye ne söylenir ki? Erciyesspor gibi parası olmayan bir ligde de maç oynanmıyor!..