https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE HAZIRLIK MAÇLARI

Kayserispor´un hazırlık maçlarında aldığı sonuçlara bakarsanız, bu sezon bir hayli sıkıntıların yaşanacağına kanaat getirebilirsiniz.


Özellikle kadroda ciddi bir şekilde hem orta alana, hem de forvette birer takviyenin dışında defansında bu konuda daha sağlam bir oyuncuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Mensah´ın sadece oyun kurucu olacağı gibi bir düşünce ortaya çıksa bile, sezonun uzun olduğunu her zaman söyleyerek bu takımın bazı mevkilerinin mutlaka kaliteli yedeklerle sezona başlaması gerekiyor.

Takımda transferlerin yapılması için her ne kadar mali durumun düzelmesinden veya para akışının sağlanmasından bahsedilse de, bu kadar transfer sanırım bedavaya da yapılmamıştır. Hal böyle olunca Deniz´in satılıp satılmayacağı sorusu hala hava da kalsa da, bence yönetim elini çabuk tutmalı ve şu yurt dışı kampı bitse dahi, ilimizde yapılacak olan çalışmalarda kadroya takviyeler dâhil edilmelidirler. En azından sezona iyi başlamak ve ilk maçlarda rakiplerin kimler olduğuna bakmadan alınacak puanlar, sonrası için bize büyük katlı sağlayacaktır.

Yapılan hazırlık maçlarında alınan sonuçlara bakmayalım desek de, yine de takımın son durumuna göre rakiplerinde yeni oluşumlar içerisinde olduklarını bilerek, aldığımız sonuçların içimizi kararttığını söylemek gerekir. Freiburg maçının ilk bölümü ile ikincisi arasında dağlar kadar fark olması normal. İlk maçta biraz daha ilk on bire yakın bir ekiple mücadele edildi. Bu nedenle ilk maçın değerlendirilmesi ve kadronun bazı eksiklerinin net bir şekilde görülmesinin dışında, takım şimdilik yeni oluşumunu kendi içinde hazmetmeye başlamış?