https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE GENEL KURULLAR!

Süper Lig´de 2004 yılında zor anlar yaşayan ve o dönem 11 puanla bitirdiği ilk yarıda Hikmet Karaman ile ligde kalma adına büyük bir mücadeleye içine girerek sezon sonunda ligde kalmasını bilen Kayserispor´du.


Süper Lig´de 2004 yılında zor anlar yaşayan ve o dönem 11 puanla bitirdiği ilk yarıda Hikmet Karaman ile ligde kalma adına büyük bir mücadeleye içine girerek sezon sonunda ligde kalmasını bilen Kayserispor´du. Özellikle Kayserispor´un o dönemdeki enerjisi ve taraftarın desteği görülmeye değerdi. Şehrin yöneticileri o dönemde bir açıklama yapmışlardı. ?Bu takım bir daha asansör takım olmayacak ve ligde hep kalıcı olacak.´ İşte o dönemde radikal kararlar alan yöneticiler yaptıkları çalışmalarla uzun süredir takımın Süper Lig´de kalmasını sağlamışlardı. Hiç kimseye bu takımı emanet edemeyen o dönemdeki başkan (ve şimdide hala mevcutta başkandı) Recep Mamur´un isteğiyle yine sayısız genel kurul yapılmış, takımın gidişatı iyi olduğu zamanlarda genel kurullar güllük gülistanlık havada yapılırken, zor günlerde ise hep gıyabında seçimlerle atmosfer aşılmaya çalışılmıştır.

En son PTT 1.Lig´den yükseliş zamanında yapılan genel kurul alelacele bir hava da gerçekleşti. Hilmi Derinel ve arkadaşları bir aydan biraz daha uzun bir zamanda yöneticilik yapsalar da ortaya çıkan mali problemler yeniden bir genel kurul kararı aldırdı. Aradan geçen iki yıldan sonra yeniden bir genel kurul kararı daha alındı ki, sancılı bir dönem yine sarı-kırmızılılarla baş başa kaldı.

Takımın borcu ve ligdeki sıralamada alt sırada olması isteklileri de bu işten soğutuyor olsa da yine de acilen 20 Milyon TL´nin bu takımı sıkıntılardan kurtaracağına inanıyorum. Bakalım bugün yapılacak olan genel kurul nasıl geçecek? Sancı devam mı edecek yoksa bir sürpriz ile karşı karşıya kalacak mıyız? Bence bunun için şimdi bir şeyler paylaşmak yanlış olur. Çünkü burası Kayseri. Bu yazımı dün akşamüzeri yazdım ve sabaha kadar da bu köprünün altından çok su akacağını bildiğim için kesin bir dille bazı bildiklerimi kendime saklayıp genel kurul sonrasında paylaşmaya çalışacağım?