https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR TEK TEK TOPLUYOR!

Süper Lig´de ilk 3 hafta geride kaldı. Bu zamana kadar takımın yenilenen yüzü ile sahada neler yaptığına şahit olduk.


Gördüğüm kadarıyla takımın geçen sezondan daha iyi olduğunu söylemek yanlış olur. Çünkü geçen sezon koşan ve rakipten korkmadan baskılı oyunla, sahada sonuç alan bir oyuncu topluluğu yer alırken; ne yazık ki bu sezon daha bu havayı tam olarak yakalayabilmiş değiliz.

Sahada futbolcuların çoğunluğu nerede ne yapacağı konusunda hem fikir olsa da, bazı oyuncular hala kendilerinden bekleneni oyuna tam olarak yansıtamıyorlar. Takımın sol kanadı önlü-arkalı yolunu bulmuş diyebiliriz. Atila ve Bilal ikilisi bu bölgeden rakibin alanına hızlı atak yapıyor, ceza sahasında tehlike oluşturabiliyor. Bu durumu sağ kanat için söylemek doğru değil. Burada Lopez ve Deniz ikilisi ne yazık ki sorunlu çalışıyor. Anladığım kadarıyla Deniz Türüç´ün hala aklı, transferde! Kayserispor´da kalmak ve varını- yoğunu vermeyi düşünmeyen Deniz, başka takımlara gideyim diye kara kara düşünüyor. Bu düşünce yapısıyla da, sahada temsilcimizin işine yaramıyor. Sadece Deniz değil, bu sezon form düşüklüğü bir başka isimde daha var. Kaptanlık pazu bandını takan Umut´ta tam istenileni veremeyenler arasında. Bu konuda umarım her iki futbolcu da biran önce kendilerini toparlarlar. Gelelim orta alana. Burada iş yapacak isim Rotman diyenler şimdilerde hayal kırıklığı yaşadıklarına söylemeye başladılar. Takıma ilk geldiği anlardaki performansından eser yok. Rotman iki sezon öncesinde bu takımın vazgeçilmez oyuncusu olsa da, şimdilerde yedekte bekleyen Şamil bile bu oyuncudan daha iyi orta alanı çekip çevirir.

Bu kadar eleştiriden sonra diyeceksiniz ki; takım gol yemedi ve bir puan aldı. Doğru aldı almasına bir puanı ama Allah´tan ki defansın da güveneceği isimler var. Geçen sezondan da söylediğim gibi Kana Bıyık, bu takımın sigortasıdır. Bu kadar oyuncu değerlendirmesinden sonra fazla uzatmayalım ve Fenerbahçe maçında temsilcimize başarılar dileyelim.