https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR ÖNEMLİ BİR VİRAJI GEÇTİ!

Süper Lig´de bu sezon estirdiği rüzgâr ile taraflı tarafsız herkesimin beğenisini alan Kayserispor, ligin 12.haftasında deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği maçını da kazanarak büyük bir virajı geride bırakmış oldu.


Süper Lig´de bu sezon estirdiği rüzgâr ile taraflı tarafsız herkesimin beğenisini alan Kayserispor, ligin 12.haftasında deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği maçını da kazanarak büyük bir virajı geride bırakmış oldu. Lige verilen ara sonrasında toparlanmakta zorlanan Kayserispor bu maçta ilk başlarda sıkıntı yaşıyor gibi görünse de, daha sonrasında oyun kontrolünü eline alarak rakibin sahada rahatça dolaşmasına izin vermedi.

Maçın ilk dakikalarında art arda kalemize ataklar yapan Gençlerbirliği futbolcuları, defansın akılcı yer tutuşu ile bu ataklarından yararlanamadı. Maçın ilk 20 dakikalık bölümünden sonra Kayserispor, oyunda hakimiyeti eline aldı. Rakibin ligin alt sırasında yer alması ve mücadelenin ne kadar çekişmeli geçeceğini de, iyi hesap eden Teknik Direktör Şumi, bazı oyuncu değişimleriyle başladığı karşılaşmanın ikinci yarısında oyunda takımının tamamen etkili olmasını sağladı. Şumi´nin 2-1´lik önde oldukları anda bile yaptığı değişiklikte, defansı 3´lü savunma ile korunması da, maçın son anlarında herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına olumluydu.

Neticede maçta alınan 3 puan çok önemliydi. Çünkü Kayserispor´un bu yarıyı 25 puan ve üzerinde tamamlaması halinde, yönetim hedefinde yeni bir belirleme yapacak. İkinci yarıda transfer yaparak, takımın bu sezon ki hedefinde bir ?tık´ ilerisi hesaplanacak. Bu nedenle de galibiyet ve 22 puan Kayseri´yi coşturmaya başladı?