https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR NE YAPIYOR?

Süper Lig´de sezonun ikinci yarısıyla birlikte ortaya koyduğu oyun ile taraftarını tamamen hayal kırıklığına uğratan ve ligde aldığı sonuçlarla da alt sıradaki takımların yanına gelmesine engel olamayan Kayserispor´da, Antalyaspor maçı ile ilgili söylenec


Buna karşın dilimi ısırıp, bu konuda birkaç hafta daha sabır diyerek içimden geçenleri ortaya fazlaca yansıtmayacağım. Gerçekten yapılması zor olan bir durumu yapmak istiyorum. Yani sabırla kötü gidişi izleyeceğim. Bu durumuma da etken,  ?takımın ilk yarıda ortaya koyduğu oyun ve acaba birkaç haftalık süreçte kendilerine gelebilirler mi?´ düşüncesi olacak.

Antalyaspor maçında ortaya konan oyun, beni hiç memnun etmedi. Gol atana kadar Umut adını sanırım hiç duymadım. Kanatlar konusunda ise ne söylesem az. Bu takımda bazı oyuncular her şeyi boş vermişler. Rakip karşısında ilk yarıda perişan bir haldeydik. Sanki üst sıraları zorlayan Antalyaspor´du. Gol yollarında istekli olan, maçın temposunu kendisine göre ayarlayan ve rakibi karşısında her zaman kontrolü elinde tutan. Ha bu arada birde gol atmak isterse de, yaptığı ataklarla ve kadrosundaki oyuncularla rahatça rakibin ceza sahasına giren. Bunların hepsi Antalyaspor´da vardı. Bu takım nasıl olmuş da aşağılarda yer almış diyesi geliyor insanın! 

Hani Kayseri´de bir tabir vardır ya; ?Böcüğü ölmüş?, işte Kayserispor´da bazı isimlerin ne yazık ki ?böcüğü ölmüş´. Bu konuyla alakalı teknik heyetinde bir çabası olduğunu düşünmüyorum. Takımda sadece bir isim cezası nedeniyle yoktu. Onun dışındakiler ne yaptı ki? Takımın belirli mevkilerinde yer alan isimleri hala sorunlu ve bu isimlerin kadroya dahi alınması tartışılırken, Teknik Direktör Şumi onları yine ilk 11 içinde oynatmak istiyor. (Tabi idmanlarda nasıl bir çalışma temposu içinde olduklarını ben bilmem ama biraz da maçlarda ortaya konan performanslar dikkate alınmalıdır.)

Bu arada biz ilk 5 rüyası görürken, bu durumda elimizden gidiyor. Altımızda yer alan Sivasspor da bize yetişti. Trabzon, Göztepe derken birde Sivas geldi. Yani kısacası şu birkaç hafta içinde kaybettiğimiz puanlar yüzünden aradaki puan farkını da açamadık. Böyle olunca da hedeflerin gerçekleşmesi zorlaşıyor. Böyle bir durum gerçekten insanın zoruna gidiyor. Buraya kadar getir ve sonrasında kendini bilmez birkaç oyuncu yüzünden yakalanan bu başarılı grafik ve sonuçları elinden kaçır. Ne desem bilemiyorum?