https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR, ?MAĞLUBİYETTE´ ZORLANMADI!

Türkiye Kupası çeyrek final maçları başladı. Temsilcimiz Kayserispor deplasmanda Akhisar´la turdaki ilk maçına çıktı.


 Türkiye Kupası çeyrek final maçları başladı. Temsilcimiz Kayserispor deplasmanda Akhisar´la turdaki ilk maçına çıktı. Bu maçın analizini yapmak için ne söylesem bilemiyorum. İlk dakikalarından itibaren temsilcimizin ortaya koyduğu oyun, beni memnun etmedi. Fazlasıyla ürkek bir yapıda oyun ortaya koyan Kayserispor, sanki suni bir yorgunluk çekiyor. Sezonun ilk yarısında tüm gücünü kullanmış, ikinci yarıda ise elinde ne varsa onu kullanmak isteyen bir takım hüviyetinde olan Kayserispor´un bu durgun oyunu beni ilerisi için korkutuyor.

Sezonun ikinci yarısının ilk maçında Galatasaray ile karşılaşan ve o maçta yaşanan ilk dakikalardaki baskı karşısında yaşananlar sanki rakip teknik adamların ders çıkarttığı tek gelişme olmuş. Geçen hafta Göztepe bu maçta ise Akhisar aynı modeli değerlendirdiler. İlk dakikalardan itibaren Kayserispor üzerinde baskı kurmak istediler. Ancak takımın performansı Akhisar´ın bu baskısını savuşturmak için yeterli oldu ve ilk 10 dakikalık zamandan sonra karşılıklı ataklar oyunda dengeyi sağladı. Her ne kadar atakları Kayserispor savuştursa da baskılı oynayan Akhisar ikinci yarının son anlarında golü buldu. Kayserispor bu oyunu ile beni korkutuyor. Bunu bir kez daha burada belirtmek isterim.

Son oyunlarda ortaya koyduğu performanslar sıkıntı oluşturacak gibi Biran önce toparlanmak zorundalar. Yoksa ligde de kötü gidişat büyük sıkıntılar yaşatabilir?