https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR LİGE ASILMALI!

Kupa´da istediğini alamayan Kayserispor, tüm ümitlerini lige bağlamış ve bu hafta sahasında zor bir Sivasspor maçına çıkmıştı.


Rakibin son haftalarda aldığı sonuçlar bir tarafa, yaptığı transferle gücüne güç katması geçen hafta oynadığı Galatasaray maçına damgasını vurmuştu. Böyle bir haftanın sonunda Sivasspor´u, Kadir Has Stadı´nda konuk eden Kayserispor´da futbolcular ise birazcık maç trafiği, birazcıkta ligdeki iyi durumlarının vermiş olduğu rehavetle maça başladılar.

Rakibi karşısında ilk yarıda oldukça zorlanan sarı-kırmızlılar aslında buldukları pozisyonları da, bonkörce harcayarak ilerleyen dakikalar için sabırları iyice zorladılar. Nitekim ikinci yarıda duran bir toptan yenen gol ile Sivasspor öne geçti ve bu dakikadan sonra uyanan Kayserispor da futbolcular, beraberlik için her iki kanattan da atak üstüne atak yaparak beraberliği sağlama adına mücadele ettiler. Umut Bulut, sanırım bu dakikadan sonra iyice hırçınlaştı ve taraftarında saha içindeki duruma müdahale etmesi için onlara işaretler yaparak tezahüratlarında temposunu artırdı. Nihayetinde istenilen oldu ve taraftarın baskısı ile saha içinde ilk yarıda yürüyen Kayserispor´lu futbolcular, koşmaya ve rakip kalede tehlikeli pozisyonlar oluşturmaya gayret gösterdiler. Bu gayretler nihayet sonuç verdi ve beraberlik geldi. Sonrasında ise yine tempo düşürüldü ve beraberlik ile her iki takımda puanları paylaşarak sahadan ayrıldı.

Bu maçta bazı konu başlıkları var ki, bu durum ilerleyen haftalarda Kayserispor´da yönetimin kafasını iyice ağrıtabilir. Bunların başında Deniz Türüç geliyor. Form düşüklüğü ve taraftar ile ikili diyaloga girerek gerginlik yaşaması. Bu futbolcu son haftalarda gerçekten sahada etkili olamıyor. Kafasında ne var bilemiyorum ama sezon sonunda hayırlı bir kısmeti varsa bırakın gitsin.

Diğer yandan Mendes! Bazı haftalarda çok kötü performanslar sergiliyor ki, onunda haydi mazereti var diyelim. Bu hafta da istediği pasların hiçbirisi kendisine ulaştırılamadı.

Bir diğer isim ise bu maçta bir hayli sırıtan Badji gerçeğidir. Bu futbolcu bu maçta gözlemlediğim kadarıyla devamlı el freni çeken isim oldu. Ne hikmetse ileriye çıkacak isimler bile buna isyan etti. Yani kısacası 13 haftalık bir periyot kaldı, bakalım bu 13 final haftası istediğimiz gibi sonuçlanacak mı?