https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İYİ OYNADI!

Süper Lig´de ikinci yarıda performansı ile rakiplerine kök söktüreceğinin sinyallerini veren Kayserispor için Antalya maçında ortaya koyduğu performansı, övgü dolu sözlerle anlatılabilir.


Takım oyuncuları, kupa maçında Akhisar karşısında ikinci yarının ilk maçına çıkmış ve iki devrenin de farklı yorumlandığı bir maç oynanmıştı. Bu maçta nasıl oynayacak diye beklediğimiz Kayserispor, kendisinden beklenin kat ve kat üstü bir performans sergiledi. Böyle bir oyunun hakkı sarı-kırmızlılar lehine 3 puan dersek, hiç kimseye haksızlık etmemiş oluruz. Sahada daha ilk dakikalardan itibaren rakibi baskı altına alan Kayserispor´da futbolcular, sanki ligde ilk 5´te kendileri bulunuyormuşçasına Antalyaspor kalesinde sağlı sollu ataklarla gol aradılar. Bir ara Antalyaspor defansı ne yapacağını şaşırdı.

Teknik Direktör Hikmet Karaman´ın yeni taktikler deneyeceğim dediği takımda, bu değişim kabul görmüşe benziyor. Orta alanda ve defansta sağlam bir yapı oluşturan Kayserispor´un, sadece forvet hattında güçlenme yapmasının bir kez daha altını çizmek isterim. Her ne kadar Umut Bulut´tan övgüyle bahsedilse de, bence Kravets´in artık ilk 11´den kesilmemesi gerekiyor. Umut eğer ki bu takımda yer almak istiyorsa, mutlaka kendisine daha fazla güvenmeli ve önüne gelen onca pozisyonu da boşa harcamaktan vazgeçmelidir.

Yani kısacası 3 puanın hakkı Kayserispor dersek de, 90 dakika sonunda sadece bir puana razı olan bir ekip olduk. İlerisi için Kayserispor´dan bu oyunla çok şeyler bekliyorum. Öncelik de kupa da Akhisar diyerek artık bu turu da geçtiğimizi düşünmek istiyorum?