https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İÇİN NELER YAPILACAK

Kayserispor uzun süredir beklenen genel kurulunu nihayet yaptı.


?Yönetimde kimler olacak´ veya ?başkan adayları kimler´ diye son günlerde yükselen sorular cevabını da buldu. Genel kurul yapıldı ve kazasız-belasız bir şekilde sonuç alınmış oldu. Kazasız-belasız diyorum çünkü spor kamuoyunda konuşulanlara bakınca gerçekten ?Neymiş bu Kayserispor´ demeye başlamıştım. Transfer dosyaları ve futbolcuların serbest kalma gibi durumları yönetimsiz bir yerde çok baş ağrıtırdı.

Genel kurulda üyelere bilgi verilmesi amacıyla borçlardan ve gelecek yılın hesaplamalarından bahsedildi. Net 141 Milyon bu kulübün borcu olduğundan bahsedilirken, aslında dolaylı olarak da bir borç miktarından söz edildiğini belirtmek isterim. Yaklaşık 214 Milyon Lira. Evet, acaba ben mi yanlış anladım diye kongrede bulunan bazı arkadaşlarıma sorduğumda, onların da dikkatini çeken bu detay daha kulübün çok yapacak işinin olduğunu gösteriyor.

Yani anlayacağınız net borcunun yanı sıra, bir de hesap edilen ama şu anda ön görülemeyen bir borç miktarı var, yönetimin göğüslemeye çalışacağı? Ne diyelim umarım göreve gelen yeni yönetim, bu borcun üstesinden gelir ve takımımız gelecek yılları daha rahat geçirir.

Kayserispor için bazı görüşler ortaya atıldı. Bu konuda Başkan Bedir´in belirttiği ?Vakıf´ olayı bence değerlendirilmeli ve burasının mal sahibi yapılmasıyla kulübün ciddi bir şekilde gelir elde etmesi sağlanmalıdır. Ne de olsa ?Vakıf´ konusunda kimse icra veya tedbir kararı aldıramaz. Toprak sahibi yapılması veya kulübün şu anda bulunduğu yerlerin tapusu. Artık o işi de büyüklerimiz bizden daha iyi bilirler?