https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİLİ SPORCULARIN BAŞARILARI DEVAM ETMELİ!

İlimiz sporcuları hemen hemen her branşta başarılı sonuçlar almaya devam ediyorlar.


İlimiz sporcuları hemen hemen her branşta başarılı sonuçlar almaya devam ediyorlar. Sadece bir spor dalında değil, birçok dalda başarılarını gösteren sporcularımız Avrupa hatta Dünya Şampiyonası´nda aldıkları başarılarla şimdilerde adlarından sıkça bahsettiriyorlar. Muay Thai´de Ali Doğan Dünya Şampiyonu olarak, Wushu´da Hayriye Türksoy Avrupa Şampiyonu olarak, Voleybol da gerek okul, gerekse de kulüplerimizin takımları Türkiye´de derece elde ederek (Atletik Voleybol, Melikgazi Belediyespor, Hürriyet MTAL vb.), Masa Tenisi´nde Kocasinan Belediyespor liginde şampiyon olarak başarılı sonuçlara imza atan, sporcu ve kulüplerimizden bazıları olmuşlardır.

Kayseri ölçeğinde futbolla yatıp kalkıyoruz desek de, aslında amatör anlamda birçok branşta başarılı sporcuları bünyemizden çıkartmasını biliyoruz. Bu sporcuların ilk başlardaki aldıkları başarılı sonuçları ilerletmesi için destek noktasında, şehir olarak hep sıkıntı yaşadık. Bu sporcularda ilerisinde nasıl bir yol alacaklarını bilemedikleri için başarıların devamını bir yer bulup da getiremediler. Eğer ki İstanbul veya diğer vilayetlerden bu sporculara teklifler geldiyse, onlar ancak bu yolda yürümeye devam ettiler.

Kayseri ölçeğinde artık ferdi veya küçük çaptaki maliyetlerle yapılacak takım çalışmalarda işi devam ettirecek bir yer var. Son yapılan düzenlemelerden sonra futbol takımları kulüp bünyesine büründüler. Çatıları altında oluşturacakları takımlara, devlet aldığı verginin bir bölümünü harcamaları için yasa çıkardı. Kayserispor´da son genel kurulunda buna göre tüzük değişikliği yaparak, farklı branşlara da ev sahipliği yapmak istediğini deklare etti. Umarım ilimizdeki başarılı sporcular ve branşlar için Kayserispor, bu yola hemen çıkar. Çünkü Kayseri gençliğinin böyle bir oluşuma çok ihtiyacı var?