https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİ VE BASKETBOL MİLLİ TAKIMI!

İlimiz, basketbolda önemli bir maça daha ev sahipliği yapacak.


2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Eleme Maçı´nda ülkemiz Kadın Milli Takımı, Kadir Has Kongre ve Spor Salonu´nda deplasmanda daha önce 54-64 yendiği Belarus ile karşılaşacak. Bu önemli maç öncesinde ilimiz basketbol severlerine çağrıda bulunan İl Temsilcisi Mehmet Sağlam maçın mutlaka basketbol severler tarafından takip edilmesini istedi. Maçta milli takımın desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Sağlam´ın bu çağrısına umarım tüm sporseverler iştirak ederler. Haftaya çarşamba günü oynanacak olan bu önemli maç saat 18.00´de başlayacak.     

Basketbol konusunda ilimiz önemli bir taraftar topluluğuna sahip. Bunu ilimiz temsilcisi Bellona Kayseri Basketbol maçlarında net bir şekilde görmüştük. Avrupa´da daha önceleri fırtınalar estiren takımımızın maçlarında salonda boş yer bulamıyor hatta kalabalık zaman zaman dışarılara kadar taşıyordu.

Kayseri´de böyle bir atmosferin olduğunu bilen federasyon, bundan sonrasında yapılacak büyük organizasyonların yeniden ilimize verilebilmesi için yeni dönemde yeniden buradaki seyirciyi görmek istiyor. Her ne kadar FIBA tarafından yapılan açıklamalarda en çok izleyici sayısından bahsedilse de, bunların yeni dönemde de geçerliliğini koruyup korumadığı da, bir anlamda bu maçla tescillenmiş olacak.

Demem o ki, Kayseri olarak tüm sporseverlerin bu maçta yerlerini almaları gerekiyor. Hem ülkemiz temsilcisine destek, hem de Kayseri´deki basketbol konusunda ciddi bir kitlenin canlılığını koruduğunu bir kez daha her kesime ilan etmeliyiz?