https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİ SERZENİŞİNDE HAKLI!

Kayserispor yeni sezona pek hayırlı başlayamadı.


Öncelikle bizi uzun zamandır takip eden okurlarımıza bir noktayı belirtmek isterim. Bu sezon ligde oynanacak olan maçlar konusundan benim endişelerim var. Bunu da ligin ilerleyen haftalarında ortaya konan performanslardan değil, eskiden beri bu ligde düdük çalan hakemlerin ?VAR´ denilen sistemin başına oturtulmasından dolayı olduğunu belirtmek isterim. Gençlerin önünü açmak babında onları sahaya sürseler de, bu ?ihtiyar kurtlar´ asla o sihirli değneğin ellerinden alınmasına müsaade etmeyeceklerinin görüntüsünü ligin ilk haftasındaki Kayserispor-Alanyaspor maçında ortaya koydular.

?Maçta ilk dakikalardan itibaren farklı görüntüler ortaya çıkartan takımlar vardı´ desem de, daha ilk hafta olduğu için her kesimin de bu oyuncuların performanslarını kabulleneceklerini biliyorum. Lakin ortaya konan oyun kadar, maçın içinde olmayıp ta ekran karşısından maçı takip edip katleden hakemler var ya, işte onların ortaya koyduğu performans gerçekten insanları çileden çıkarttı.

Kayserispor 1-0 geriye düştüğü anlarda, rakip kalede bulduğu bir golle ?tam durumu eşitledi´ dedik ama maalesef 3 veya 4 dakika bekledikten sonra hakemin kulağına ekran başında oturan, kime ne husumeti olduğu bilinmeyen ama düşünülen kişilerin ?gizemli bir ses´  gibi ofsayt demesi tribündekilerin saçını başını yoldurmaya yetti. İşte işin endazesi bu saniyeden sonra kaçtı. Maç bitimiyle birlikte gerek yöneticiler, gerekse de teknik heyet sordukları sorularda da bence haklılar. Eğer ki ofsayt varsa, bu maçta bunu çözümlemek öyle dakikalar almaz. Bir cihaz bu işi en fazla 1,5-2 dakika da çözüyor. Ama siz bu kadar uzatıyorsanız o zaman bekleyenler ?samanlıkta kim ne için iğne arıyor´ diye bir soru sorar ve cevabını da veremezsiniz. Demem o ki, bu ligde daha çok bağıracağız. Şimdilik buradan ligin görüntüsü böyle diyerek takıma ve futbolculara sahip çıkmalıyız. Maçın içinde yandan teknik heyete gösterilen bir tepkiyi de pek anlamış değilim. Bu kulübün ayakta kalması için çok çabalar sarf ediliyor. Taraftar bu duruma da stat içinde ortam hazırlamasın ve hazırlayanlara da izin vermesin?