https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

EDİTÖRÜN KÖŞESİ


KAYSERİ OSB´DE, SANAYİCİ NE İSTER!

Editörün Köşesi


Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yeni yönetimini seçiyor. 

Seçim öncesinde 2 aday meydanda sanayiciden oy istiyor. Seçimin son günlerine kadar her ne kadar biz basın mensuplarına yansıyan farklı bir durum olmasa da, son günlerde ?Bel altından vurma´ diye tabir edeceğim bazı başlıklar kamu ile paylaşıldı. Basın kanalıyla paylaşılınca herkes bu konuda ?Hayırdır, ne oluyor´ demeye başladı. Gönül isterdi ki adaylar, projeleri ve yapılan çalışmalarla ilgili eleştirilerde bulunsunlar, gelecekle ilgili projelerini oluştursunlar ve sanayiciye de bunu anlatsınlar. Lakin yaşanan süreçte benim ?Bel altından vurma´ diye tabir ettiğim olay olunca şöyle bir düşündüm. Nedir bu iş diye? Tahir Nursaçan´ı beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Şunu söylemek isterim ki, 4 yıllık görev süresince yapmış olduğu projeler bir kenara, yeni bina içerisinde oluşturduğu bir oda ve oradaki tarihi sanat eserleri ile ilgili eleştiriler, benim kabul edeceğim bir durum değildir. Neymiş efendim, bu kadar harcama yapıldı ve tasarruf yapacağı yere, fuzuli harcama ile sanayicinin parasını çarçur etti. Yahu pes doğrusu! 4 yıllık görev süresi içerisinde 600 milyonluk yatırım yapan Tahir Nursaçan´ın yaptığı yatırımlar ve icraatlarına laf söylenmeyecek, bir milyonluk sanat eseri ve tarihi eserlerle donatılmış olduğu iddia edilen bir odanın lafını yapacaksınız. Kaldı ki, bu eserlerle ilgili küçük birde araştırma yaptım. Bedellerinin çok altında Kayseri OSB´ye kazandırılmışlar. Eğer ki ortadaki fiyatlar doğru ise. Ha bu arada bu eserler, Tahir Nursaçan´ın şahsi malı olmamış. Kayseri sanayicisinin olmuş.  

Ben sanat ve kültür anlamında yapılanlarla ilgili söylenenlere üzülüyorum. Bu zamana kadar da her iki kesimle ilgili kamuoyunda bir kelamda bulunmadım. Seçimdir, başarılı olan kazansın derim. Ama bu olayını duyunca şahsi olarak birkaç kelam etmek istedim. 600 milyona yakın bir meblağ da yapılan yatırımlara bakmak ve bunlarla ilgili eleştirileri görmek isterim. Eğer ki, ortaya çıkan projeleri görüyor da, bu konularda hata bulamıyorsanız, benim fazla bir söz söylemem gerekmez. Sanayici kazanımları ve bununla birlikte sonrasında ki süreçte de, neler kazabileceğine bakmak ister.  Tahir Nursaçan´ın adaylığı var! Belki yapılan seçimlerde kazanacak, belki de kaybedecek. Bunu bilemem! Bu sanayicinin takdiridir. Lakin 4 yıl gibi bir süreç içerisinde, bir yerel yönetici gibi Kayseri OSB de çalışmalar yapan ve yapmış olduğu projelerle de Kayseri OSB´ye büyük katkılar sağlayan bir kişi olarak biliyorum; Tahir Nursaçan´ı.  

4 yıllık süreçte Kayseri OSB nin kazanımlarıyla, daha öncesini; bence sanayici bir kıyas etmeli ve buna göre elini vicdanına koyarak kararını vermelidir. Şimdiden kazanan isme hayırlı olsun dileklerimi ileterek, kazanan Kayseri sanayisi ve sanayici olsun?