https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİ LOBİ İÇİN ÇALIŞMALI!

Mustafa Gürbüz


Kayserispor için geri sayımda sona geldik. Bu hafta oynanacak olan maçta alınacak puanların ne denli önemli olduğunu hafta içindeki yazılarımızda anlatmaya çalıştık. Bu maçın öneminin sadece bizim açımızdan değil ayrıca ligin zirvesindeki takımlar tarafından da önem arz ettiğini hatırlatmıştık. Maç için her kesimin hazırlıklar yaptığını ancak hafta içinde bir de PFDK´ya kulübün sevk edildiğini öğrenmiştik. Buraya kadar her şeyi normal olarak karşılayabiliriz ama PFDK´ya sevk edilen Kayserispor´un ne gibi bir ceza ile karşı karşıya kalacağı bilinmezdi. Bilinmezdi diyorum çünkü bu yönetim tarzı ile kulübün üç aşağı beş yukarı ne ceza alabileceği hakkında bazı sohbetlerimde söylemlerim olmuştu.

Futbol Federasyon´undan yapılan ceza açıklamalarını görünce ne kadar da isabetli bir yaklaşımda olduğum için hem gülümsedim hem de öfkelendim. Aynı maçta yer alan rakip Çaykur Rizespor ile neredeyse aynı diyebileceğim ceza temsilcimize verilmişti. Ha bu arada Kayserispor misafir olduğu için daha fazla para cezası aldı. Bunu da anlatmam gerekiyor.

Bakıyorum, maçın oynandığı il Rize. Statta 1. dakikadan, 90. dakikaya kadar küfür yiyen Kayseri ve çalışanları. Tribünlerde güvenlik güçlerinin güç gösterisine maruz kalan Kayseri taraftarı. Bunların hepsinin yanı sıra fazla ceza alan Kayseri. Ne desem bilemiyorum? Kayserispor yaklaşan seçimler öncesinde bence her şeyi bir kenara bırakmalı ve federasyon yönetiminde yer alacak isimler için çalışmalar yapmalıdır. Sadece yönetimde değil kurulları da unutmamak gerekiyor?