https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİ HEYECANI DİRİ TUTMALI!

Kayserispor´da çok önemli bir maç için geri sayım başladı.


Ligde Sivasspor´la karşılaşacak olan Kayserispor´da hesaplar artık değişti. Kupada istediğini alamayan temsilcimizde gözler şimdi ligde alınacak galibiyetlere çevrilmiş durumda. Ligde yakalanan pozisyonun kaybedilmemesi ve başarılı sonuçlarla bir tık daha ileriye çıkılabilmesi için hafta sonunda sahamızda oynayacağımız Sivasspor maçı önemli.  Bu nedenle edindiğim birkaç izlenimi sizlerle paylaşarak bu maçın ne kadar önemli olduğunu anlatmak isterim.

Hafta içinde Sivas´taydım. Sivas yaklaşık 400 bin nüfusa sahip bir ilimiz. Futbol anlamında oldukça yoğun konuşmaların yer aldığı bir yer dersem daha doğru olacaktır. Hafta sonunda ilimizde oynanacak olan maç için şehrin bazı yerlerinde heyecanı diri tutacak hava oluşturulmuş. Tıpkı yıllar öncesinde ilimizde de yapılanlar gibi. Kimi ilân tahtası dediğimiz açık hava reklam tabelalarında kimi zaman da takımın renklerini taşıyan bayraklarla. Ama en önemlisi de tarafın yerel haber kanallarından edindiği bilgilerle. Sivas tarafı temsilcilerinin galibiyetle sahadan ayrılacaklarına eminler. Umarım böyle olmaz. Çünkü aynı dilekleri Kayseri taraftarı da söylüyor.

İşte diri tutulan heyecan ve ligde alınacak olan galibiyetle takımların sıralamada ne denli yer değişimlerinin olacağı bilinen bu ortamda biz de temsilcimizin galibiyetle sahadan ayrılmasını istiyoruz. O yüzden taraftarın da artık şehrin sokak ve caddelerinde bu heyecanı tüm Kayseri ile paylaşmaları ve topyekûn bir kalkışma yapması gerekiyor. Artık şehrin sokakları bayraklarla mı donatılır veya ilan tahtalarında Kayseri maçları mı anlatılır bilmem ama ikinci yarının daha başı demeden bu heyecanı diri tuttuğumuzu herkese özellikle de futbolcularımıza ve teknik ekibe yansıtmalıyız.

DÜZELTME: Bu arada bir bilgiyi de düzeltmem gerekir. Cuma sabahı KayTv ve Erciyes Tv ile 94,2 frekansı Kay Radyo´da ortak yayın yapan ?Kayseri´de Gün Başlıyor´ programında kupaya katılımla ilgili Veli Ağabeyim bir soru sormuştu. Yarı finalist olarak Kayserispor´un kalması halinde Avrupa´ya gidebilecek mi? diye. Ben normalde finalist gidiyor diye biliyordum. Çünkü daha önce Erciyesspor bu şekilde gitmişti. Ama Kayserispor Kulübü´ndeki arkadaşlar maç sonrasında yarı finalistin dahi gidebileceğini söyleyerek bilgimin eksik olduğunu ima etmişlerdi. Ben de oradan yola çıkarak sabah programında yarı finalistin gidebileceğini hatta buradan son yazılarımda da ?3 tane 90 dakika derken bir 90 dakika yetebilir´ demiştim. Sonrasında statüye bakıp bu konu ile alakalı bir arkadaşımdan da daha fazla bilgi istedim. Gelen bilgi ise bizim bildiklerimizi de tamamen değiştirdi. Bir değil üç değil tüm 90 dakikaların kazanılması gerektiği ortaya çıktı. Yani finalistin dahi gidemediği, ligde ilk 5 içinde olanın gittiği bir ibare yer alıyor. Yani kısacası finalist takım dahi Avrupa Kupası´na gidemiyor. ?Ligde ilk 5 gidiyor´ deniyor. Bakınız madde aşağıdaki gibi:  

?AVRUPA KUPALARINA KATILIM STATÜSÜ?

?Spor Toto Süper Lig´i şampiyon bitiren takım Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılacak. Ligi ikinci sırada bitirecek ekip ise Şampiyonlar Ligi grupları için iki ön eleme maçı oynayacak. 3 ve 4. sıradaki takımlar UEFA Avrupa Ligi´ne katılım sağlayacak, Ziraat Türkiye Kupası´nı kazanan takım ise UEFA Avrupa Ligi gruplarında doğrudan yer alacak.

Ziraat Türkiye Kupası´nı kazanan takım eğer ligi ilk 4´te bitirirse, 5.sıradaki ekip UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılma hakkı elde edecek.?