https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİ-BEŞİKTAŞ MAÇI ANALİZİ!

Kayserispor´un bu hafta oynadığı karşılaşmada aldığı bir puana çok içerledim dersem sanırım yanlış olmayacaktır.


Rakibi bu kadar diz çöktürmüş ve saha içerisinde istediğini yaptıran bir Kayserispor´un, galibiyete ulaşması için hiçbir sorun yok diyebileceğim son anlarda, karşılaşmanın gerek içindeki hakemleri, gerekse de ?VAR´ sisteminin başındaki hakemleri sayesinde galibiyet alınamadı ve iki puan elden kaçtı. Bu arada ben bu söylemi yaparken maçı izleyen birisi olarak yapıyorum da, maçı gerçekten saha kenarından takip eden ve maça her an müdahale edebilen Teknik Direktör Şenol Güneş´in açıklamalarına ise hayretle bakıyorum. Güneş maç sonrasında yaptığı açıklamada, iki puanı ellerinden kaçırdıklarını söylüyor. Eğer ki, bu hoca A Milli Takım´da da buradaki gözlemleri gibi bir yönetim ortaya koyacaksa, ?vay bizim A Milli Takım´ın haline´ diyerek şimdiden A Milli Takım ile ilgili bir rüyanız varsa bunu göremeyeceğinizi üzülerek söylemek isterim.

Gelelim maça; Kayserispor sahasında oldukça iyi oyunlar ortaya koyuyor. Rakibin gücünün ne olduğu pek umurunda olmayan sarı-kırmızlıların, dışarıdan bazı güçler olmaması halinde oynadıkları maçlarda galibiyetler almaması için bir nedenleri yok. Beşiktaş karşısında usta bir teknik adam olduğunu bir kez daha gösteren Hikmet Karaman´ı kutlamak isterim. Bazı oyunculardan yoksun olunsa da, çok güzel bir idare yönetimi ortaya koydu. Hele maç öncesinde önemli silahlardan birisi olan Chery´in kadrodan çıkartılması ve Mensah´ın maçın başında sakatlanarak oyundan çıkması orta alanda boşluk oluşturup bize sıkıntı yaşatır mı derken bu olmadı.

Gerek gol yollarında, gerekse de defansta oyuncular ellerinden geleni yaptılar. Hep derim ?At sahibine göre kişner´ diye! Kayserispor´daki futbolcular, takımın başına Hikmet Karaman´ın gelmesiyle, gerçek güçlerini ortaya koymaya başladılar. Bakalım sezon sonuna kadar yaşanan bu değişimlerle neler göreceğiz?