https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYSERİ BASKETBOL DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLECEK Mİ?

Kayseri Basketbol´un şu sıralar aldığı skorlar yorumlansa da, yapılacak ağır eleştirilerin hiçbirinin kabul görmeyeceğinin altını çizmek isterim.


Kayseri Basketbol´un şu sıralar aldığı skorlar yorumlansa da, yapılacak ağır eleştirilerin hiçbirinin kabul görmeyeceğinin altını çizmek isterim. Uzun süredir parasızlıktan dolayı kulübün kapısına kilit vurmaya hazırlanan yöneticiler, ilimiz idarecilerinin yağlarında kavrulacakları kadar bir maddi destekte bulunmasıyla, takım bu sezon ligde yoluna devam eder bir duruma geldi. Bu kadar cüzi bir destekle oluşan takımın da, ligdeki mücadelesi şimdilerde her kesimin takibinde.

Basketbol severleri alınan mağlubiyetler karşısında her ne kadar üzülseler de, imkânların ne derece kısıtlı olduğunu bildiklerinden sadece maçlarda takıma bu sezon destek verilmesinin altını çiziyorlar. Aslında en doğrusu da bu olsa gerek. Sezon başlamadan önce ligde nasıl bir tablonun bizi beklediği hakkında bazı yazılarımız olmuştu. Lige eğer ki başlayabilirsek kıt imkânlarla bir takım oluşturabilirsek en büyük başarı ligde kalmak olacak demiştim. Şimdi ise bu hedefimizi bir tık daha yükseltmiş olduk. Çünkü takıma son dakika da yapılan transferler, uyum konusunda sıkıntı yaşamadılar. Geçenlerde Baş Antrenör Ayhan Avcı´ya da şimdi sizlerle paylaşacağım hedefi belirttim. ?Eğer ki, Kayseri Basketbol ligde sezonun ilk yarısında ilk 8 içinde yer alırsa bu takımı şampiyon olarak ilan etmekten hiç kaçınmam.´

Evet, bu söylem aslında çok ciddi bir iddiadır. Çünkü ligin başlamasına 15 gün kala bir takım oluşturup da ligin ilk 8 takımı içinde yer alabiliyorsanız basketbolda birçok düzeni alt üst etmiş olursunuz. Basketbolda oyuncular ekim ayında başlayacak lig için haziran veya temmuz ayında çalışmalarına başlarlar. Kayseri Basketbol´un böyle bir durumda olması ise birçok dengenin ayarlarının değişmesine neden olur ve ligdeki diğer çalıştırıcılar da bunu bu şekilde ifade etmektedir. Bu nedenle şimdilerde mağlubiyetler olsa da biraz daha sabır ve destek şart?