https://www.istikbal.com.tr/marka/tinyhouse

Mustafa GÜRBÜZ


KAYAK FEDERASYONU´NDA YENİ DÖNEM!

Yaklaşık 5 ay öncesinde yapılması planlanan fakat çeşitli konu başlıkları yüzünden bu zamana kadar süre gelen Kayak Federasyonu seçimleri nihayet sonuçlandı.


Yapılan seçimlerde sabah saatlerinden itibaren genel kurul nabzını tutmaya çalıştım. İlimiz delegeleri ile daha önce yaptığım görüşmelerde, nihai sonuç hakkında bazı büyüklerimle paylaşımlarım olmuş ve bu paylaşımlarda da belirttiklerim genel kurulda karşıma çıkınca, pek şaşırmadım. Son ana kadar nasıl bir yol çizileceği bilinmezken, ortada giden yarışta son hamle Ali Oto-Fatih Kıyıcı listelerinin birleşimi oldu ve yarış bu zamandan sonra büyük ölçüde yönünü de çizmiş oldu.

Ankara´da geniş katılımlı yapılan seçimde ilk belirleme Divan Heyeti konusunda oldu. Burada yapılan divan seçiminde büyük bir farkla Ali Oto-Fatih Kıyıcı´nın divan listesi delegenin geniş tabanlı desteğiyle seçilmiş oldu. Böylece Kayak Federasyonu´nda seçim, tam olarak başlamadan sonucu da ilan edilmiş oldu.

Ali Oto´nun daha önceden yarışma içinde yer almayacağı ve Fatih Kıyıcı ile seçime gidebileceği belirtilse de, böyle bir değişimin neden yaşandığı konusunda bazılarınızın kafasında düşünceler olabilir. Hemen belirtelim seçime bir gün kala, genel müdürlüğün Fatih Kıyıcı hakkında verdiği 2 aylık hak mahrumiyeti, ikilinin böyle bir süreci yaşamasına neden oldu.

Seçim boyunca o kadar farklı bir süreç var ki, bu seçim belki de Kayak Federasyonu tarihinde ilk defa bu şekilde gürültülü gerçekleşti diyebilirim. Karşılıklı yaşanan suçlamalar ve her kafadan bir sesin çıkması, kısacası seçim sürecinin de uzaması delegeyi de artık ?yeter´ dedirtme noktasına getirmişti.

İşte yaşanan onca olaydan sonra seçim sonunda noktalandı. Şimdi artık Kayak Federasyonu´nda yeni dönem başlıyor. Uzun süredir federasyon yönetimlerinde olan Ali Oto ve Fatih Kıyıcı, yeni dönemde birlikte yola çıkarak 4 yıl boyunca ülke kayağına hizmet edecekler. Bizde ilimizdeki delegeler ve federasyonun yönetim kademelerinde bulunan isimlerden, ilimizdeki sporcular ve kulüpler için neler yapıldığını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz?